Op zondag 25 februari aanstaande beginnen de American footballers van de Tilburg Wolves aan hun 2e seizoen. Net als vorig seizoen komen de Tilburg Wolves dit jaar uit in de eerste divisie. Deze is verdeeld in 2 poules. De poule van Tilburg bestaat verder uit Den Haag Raiders , Nymegen Pirates, Alphen Eagles, Flevo Phantoms en Maastricht Wildcats. Na een uit- en thuiswedstrijd volgen de play offs.

De Wolves zijn nog steeds op zoek naar hun eerste overwinning in de competitie. Vorig jaar eindigde de ploeg met 0 overwinningen troosteloos onderaan. Head coach John Jolie ziet dit jaar absoluut kansen voor het team. ‘We zijn in de breedte gegroeid met een aantal spelers van andere teams, daarnaast zijn de andere jongens nu rookie af, ze hebben ervaring. De algehele vibe is goed, dit vertaalt zich ook in de trainingsopkomst die een stijgende lijn laat zien. De keuze om gedurende de winter in de Drieburcht te trainen  heeft ook zijn vruchten afgeworpen. Ook het jaarlijkse trainingskamp was erg produktief’.

Samenspel
Tegenstander Flevo verloor afgelopen weekend kansloos van Den Haag met 38-6. Al moet je hier niet te veel waarde aan hechten aldus Jolie. ‘In de eerste wedstrijden zie je toch vaak dat het nog zoeken is naar het samenspel dat zo belangrijk is bij American football’. Ondanks een paar blessures bij wat sterkmakers verwacht Jolie toch een mooie wedstrijd. Met name de quarterbacks (spelverdelers) zijn erg gegroeid de laatste tijd en ook een aantal andere spelers liet zich 2 weken geleden in de oefenwedstrijd tegen Antwerpen van hun beste kant zien. Ook bij de lijn (de zware jongens die voor bescherming zorgen) is te merken dat er in de winter de sportschool is bezocht.

Wilt u de Wolves aan het werk zien, kom dan naar sportpark het Kraaijenbos aan de Centaurusweg 80. Aanvang 14.00 uur.