Tilburg is vanaf komende maandag gastheer van het wereldkampioenschap ijshockey. In het IJssportcentrum nemen Nederland, Australië, België, China, IJsland en Servië het op tegen elkaar in een flitsende week vol topijshockey.

‘IJshockey leeft in Tilburg. Dat zien we nu ook weer tijdens de play-offs van Tilburg Trappers. Vanaf maandag is het WK hier een prachtig vervolg op. Een kans voor alle ijshockeyfans in de regio Tilburg en de rest van Nederland om Oranje aan te moedigen en andere nationale ploegen in actie te zien. Het gaat een mooi ijshockeyfeest worden’, zegt directeur Rob van Rijswijk van IJshockey Nederland.

Omdat het WK dit jaar wordt gespeeld na afloop van de play-offs in de Oberliga, kan de nieuwe bondscoach Doug Mason ook volop spelers van Tilburg Trappers selecteren. Oranje zit op dit moment al volop in de voorbereiding. Zo werd afgelopen week twee keer gewonnen van België. De oefencampagne wordt komende vrijdag afgesloten met een interland in Dordrecht tegen IJsland.

Oranje geldt als degradant uit Division IB en gastland als de favoriet tijdens het toernooi. De tegenstand is echter stevig.  China promoveerde vorig jaar uit Division IIB, terwijl Australië en Servië vorig jaar de zilveren en bronzen medaille wonnen tijdens het WK. Van Rijswijk: ‘Het gaat een mooi toernooi worden, waarbij ook onze Belgische buren zonder twijfel sterk uit de hoek zullen willen komen.’

Het Nederlandse ijshockeyteam opent het toernooi op maandag 23 april om 20.00 uur tegen China. Een dag later op hetzelfde tijdstip is IJsland de tegenstander. Na de eerste rustdag staat op donderdag 26 april om 20.00 uur de wedstrijd tussen Nederland en Servië op het programma. Na de tweede rustdag spelen op zaterdag 28 augustus om 16.30 uur Nederland en België tegen elkaar. Oranje sluit het toernooi op zondag 29 april om 16.30 uur af met de interland tegen Australië.

Klik op de homepage op uitgelicht of HIER, om direct naar alle artikelen en interviews van het WK ijshockey te surfen.