Tot grote teleurstelling van Tilburg Trappers heeft de Deutschen Eishockey Liga (DEL) tijdens een overleg afgelopen donderdag de aanwezige DEL2 clubs medegedeeld dat de Tilburgse ijshockeyclub niet wordt toegelaten tot de Duitse DEL2-competitie. Promotie van de Oberliga naar de DEL2 lijkt daarmee voor Trappers uitgesloten.

Afgelopen juli mocht Tilburg Trappers zichzelf nog presenteren in Frankfurt op uitnodiging van DEL2. Dit slotstuk van een uitgebreide lobby heeft helaas niet het gewenste resultaat gehad. De redenen waarom promotie is uitgesloten, zijn tot nu toe nog onbekend. Een bittere pil voor Tilburg Trappers. 

Drie jaar geleden, in 2015, begon Tilburg Trappers aan het Duitse avontuur. Na het niveau in de Nederlandse competitie te zijn ontstegen, zochten en vonden de Tilburgse ijshockeyers hun sportieve uitdaging in de Duitse competitie. Dit overtrof alle verwachtingen. Tilburg werd het eerste jaar in de Oberliga direct kampioen. 

In seizoen 2016-2017 groeide de ambitie en werd er gezocht naar een mogelijkheid om toe te treden tot DEL2. Een langdurige lobby was daarvoor nodig. DEL-functionarissen en DEL2-clubs werden uitgenodigd om bij Tilburg Trappers te komen kijken. Ondertussen werd Trappers voor een tweede en vorig jaar voor een derde keer Oberligameister. Hoewel het vierde seizoen Oberliga in volle gang is, zal het bestuur haar toekomstambities de komende tijd heroverwegen.