Het Oberliga team van Tilburg Trappers heeft z’n oefencampagne op donderdagavond 19 september afgesloten met een 6-4 overwinning op Eisbären Regensburg, dat uitkomt in de Oberliga Süd. De periodestanden op Stappegoor waren 1-2, 1-2, 4-0.

De eerste periode  waren beide teams aardig aan elkaar gewaagd. Tilburgs ijshockeytrots kreeg de beste kansen, kwam via Reno de Hondt op 1-0, maar moest toezien dat de Duitsers met een 1-2 voorsprong de eerste pauze ingingen.

Het eerste deel van de tweede periode was voor Regensburg. De Duitse aanvallers sneden verschillende malen door de Tilburgse defensie en kwamen iets na half wedstrijd verdiend op 1-4. Trappers-coach Bo Subr probeerde door een time-out zijn team weer op het goede spoor te krijgen. Nauwelijks een minuut later lag de 2-4 achter goalie Peter Holmgren. Nieuweling Diego Hofland schoof de puck binnen na een fraaie actie van Jordy Verkiel.

In de derde periode ging Trappers op jacht naar meer. Reno de Hondt scoorde de aansluitingstreffer. De wedstrijd kantelde helemaal vanaf het moment dat Kevin Bruijsten met Trappers in ondertal -broer Mitch Bruijsten zat op de strafbank – de gelijkmaker liet noteren. De oudste Bruijsten onderschepte de puck op de eigen blauwe lijn en schaatste met een Duitse verdediger op de hielen richting vijandelijk doel. De Nijmegenaar liet zich niet van zijn stuk brengen en scoorde de 4-4 met een prachtige passeerbeweging. Teamcaptain Mickey Bastings smaakte daarna het genoegen om in een tijdsbestek van twee minuten de 5-4 en de 6-4 op het scorebord te brengen. Kevin Bruijsten werd na afloop uitgeroepen tot man van de wedstrijd.

Volgende week begint de competitie in de Oberliga en gaan de Tilburgers weer strijden om de punten. De eerste thuiswedstrijd is op vrijdag 27 september. Tilburg Trappers ontvangt dan Moskitos Essen. 

©Archieffoto, Toin Damen.