In een volgepakt IJssportcentrum deden de Tilburg Trappers waar iedereen op hoopte: winnen van Tölzer Löwen en daarmee het kampioenschap in de Duitse Oberliga veilig stellen. In een best-of-five serie namen de Tilburger gisteren een beslissende 3-1 voorsprong door met 4-3 te winnen.

De wedstrijd kende een wisselend scoreverloop. Na een 2-0 voorsprong voor de Trappers kwam de Duitse ploeg terug tot 2-3, maar kort voor het einde van de tweede periode scoorde Mitch Bruijsten de gelijkmaker. Nadat aanvoerder Diederick Hagemeijer in de derde periode de puck in de bovenhoek van de goal joeg, leek de ban gebroken. De Duitsers liepen in de slotfase tegen drie tijdstraffen aan maar desondanks wisten de Tilburgers zelfs met een 5-3 overtalsituatie niet meer te scoren.

Geen promotie
Dat was ook niet meer nodig want het tweede kampioenschap op rij was daar. Desondanks promoveert Tilburg Trappers niet naar het op-één-na hoogste niveau in Duitsland. Bij toetreding tot deze competitie werd namelijk afgesproken dat promotie naar DEL 2 pas na het derde seizoen aan de orde is.

Felicitaties van de Koning
Vandaag, zaterdag, wordt de ploeg verwacht op het stadhuisplein voor de huldiging. Burgemeester Noordanus mocht de ploeg zelfs namens Koning Willem-Alexander feliciteren, zo had deze hem een dag eerder tijdens Koningsdag toevertrouwd.

Door: Theo van Etten

Klik op de eerste foto om de serie in een slide-show te bekijken: