Het Nederlands ijshockeyteam is komend weekend actief tijdens een pre-Olympisch kwalificatietoernooi in Barcelona. Omdat bondscoach Doug Mason dat weekend clubverplichtingen heeft is de leiding van het nationaal mannenteam in handen van zijn assistenten Bo Subr, Mike Nason en Josh Mizerek.

Nederland moet het in de Catalaanse hoofdstad opnemen tegen Spanje, Mexico en Taiwan. De winnaar van het toernooi plaatst zich voor de volgende ronde van de Olympische pre-kwalificatie. Die wordt in februari a.s. gehouden in Slovenië, Kazachstan of Groot-Brittannië. Als Nederland ook dat toernooi zou winnen moet Oranje nog één kwalificatieronde spelen voor plaatsing voor de Olympische Spelen.

In de selectie van Oranje is Tilburg Trappers met tien spelers hofleverancier. Geselecteerd zijn goalie Ian Meierdres en de verdedigers Aleksey Loginov, Boet van Gestel, Kilian van Gorp, Jordy Verkiel en Jordy van Oorschot. Verder de aanvallers Mickey Bastings, Bartek Bison, Jonne de Bonth en Danny Stempher.

De Tilburgers Ryan Collier en Reno de Hondt waren eveneens geselecteerd, maar moeten het toernooi wegens blessures aan zich voorbij laten gaan.

Het programma in Barcelona ziet er als volgt uit:

13 december, 16.00 uur: Mexico – Nederland
13 december, 20.00 uur: Spanje – Taiwan

14 december, 16.00 uur: Nederland – Taiwan
14 december, 20.00 uur: Spanje – Mexico 

15 december, 16.00 uur: Taiwan – Mexico
15 december, 20.00 uur: Nederland – Spanje