Jacques Kusters is ‘klaar voor de start” van de Tilburgse marathon.

De kogel is door de kerk: na jaren voorbereiding zal op 28 mei 2017 de eerste Runnersworld Tilburg Marathon worden gehouden. Deelnemers kunnen kiezen voor een hele, halve of kwartmarathon en de ambitie is om over een aantal jaren zo’n 10.000 deelnemers te kunnen verwelkomen.

Happening
Daarnaast moet het evenement voor zowel lopers als toeschouwers een geweldige happening worden: “We maken er voor alle Tilburgers één groot feest van”, aldus organisator Jacques Kusters. Met deze marathon wordt volgens hem in een behoefte voorzien. “Natuurlijk hebben we de Tilburg Ten Miles, ook een prachtig evenement. Maar het lopen van een marathon vraagt toch wel een hele andere voorbereiding.”

Parcours
Het parcours is nog even geheim. “Maar ga er maar van uit dat het niet saai wordt”, verklapt Jacques. “Een wereldrecord behoort absoluut tot de mogelijkheden. We hebben één lange route in en rondom Tilburg. De halve en kwartmarathon volgen een kortere route.

Goed doel
Het evenement is ondergebracht in de Stichting Marathon Tilburg. Met de opbrengst zal een Tilburgs goed doel worden gesteund. “Dure Afrikaanse lopers kunnen we daarom niet betalen”, legt de organisator uit. Maar er zullen echt wel topatleten aan de start verschijnen, zoals Michiel Otten en Kas van Veen van Loopteam Runnersworld Tilburg.

Enthousiasme
Jacques Kusters is bijzonder trots op het enthousiasme waarmee mensen zich nu al spontaan bij hem aanmelden als vrijwilliger: “Gisteren een klant die de financiën gaat regelen en vandaag hebben we een risicomanager kunnen inlijven. Allemaal mensen die de Tilburgers een mooi hardloopfeest gunnen op 28 mei!”

Volg de Tilburg Marathon op: www.marathon-tilburg.nl of via Facebook.

Door: Theo van Etten