Wim Hof – The Iceman – breekt het ene wereldrecord na het andere. Zo liep hij een halve marathon op blote voeten op de Noordpool en neemt hij zonder problemen een duik in een ijswak. Volgens Wim kun je met oefening je auto-immuunsysteem beïnvloeden en ziektes voorkomen. Donderdag 26 november komt Wim naar Club Pellikaan Tilburg voor deze bijzondere workshop.

Tijdens de workshop doen deelnemers ademhalingsoefeningen waarmee het zenuwstelsel positief wordt beïnvloed. Ook gaat Wim dieper in op de vraag: wat is concentratie en hoe verbeter je je concentratievermogen? Je begint met een reeks ademhalingsoefeningen, krijgt thuisoefeningen en uiteindelijk ga je het ijsbad in. De voordelen op een rijtje:
• Lichaam en geest komen beter in balans
• Beter verloop bloedcirculatie
• Groter vermogen ontwaken
• Verbetering van het concentratievermogen
• Meer vertrouwen krijgen in eigen kunnen
• Het bewust aansturen van het “autonome” zenuwstelsel

De kosten voor de workshop zijn 159 euro p.p. voor niet-leden. Leden betalen 99 euro p.p.
“Het koud af douchen doe ik nog steeds regelmatig”
 Dennis Pellikaan deed de workshop enkele jaren terug. Hij was zó enthousiast, dat hij er persoonlijk voor wilde zorgen dat zijn leden de workshop kunnen meedoen. Zijn ervaring:
“Ik was best wel sceptisch, maar achteraf vond ik het een heel bijzondere ervaring. Je hebt er ook echt iets aan in het dagelijks leven. De ademhalingsoefeningen en het koud af douchen doe ik nog steeds regelmatig. Ik merk dat ik me daardoor veel fitter voel.”

Dennis Pellikaan – directeur Club Pellikaan

“Wat ik kan, kan iedereen”
Wim Hof heeft 21 wereldrecords en verschillende wetenschappelijke onderzoeken op zijn naam staan. Zijn lichaam kan mentaal en fysiek tegen extreem lage temperaturen. Kou zorgt voor extra aanmaak van witte bloedcellen. Deze verjagen onder meer ziektes uit je lichaam. Ademhaling is daarbij heel belangrijk. Door anders adem te halen, weet hij de zuurstofconcentratie in zijn lichaam te vergroten. Dit heeft ook een positieve invloed op je bloedcirculatie. “Wat ik kan, kan iedereen”, zegt Wim Hof. En daarom deelt hij de Wim Hof methode nu met anderen in zijn workshops.


Namasté November bij Club Pellikaan
 De workshop van The Iceman wordt gegeven tijdens Namasté November. In deze maand staat Club Pellikaan in het teken van yoga en wellness. Club Pellikaan is een luxe sportclub voor het hele gezin met vestigingen in Amersfoort, Apeldoorn, Breda, Tilburg, Goirle en Maastricht.