Afgelopen woensdag 15 maart is Tess Smit verkozen tot EK junior-ambassadeur van speelstad Tilburg. Tijdens de finale in het Koning Willem II stadion, waar komende zomer maar liefst vijf EK-wedstrijden worden gespeeld, nam zij het op tegen Janne Hutten, Caro van Helvoort en Demi Smulders.

Prijsvraag
Vooraf was er een prijsvraag uitgezet waar meiden door middel van een filmpje konden laten zien hoe graag ze EK junior-ambassadeur wilden worden. Vier daarvan werden uiteindelijk uitgenodigd voor de finaledag. Overigens zijn alle vier de finalisten door speelstad Tilburg al benoemd als EK-promotor. Tess mag vooraf en tijdens het Europees Kampioenschap naar voetbalactiviteiten en wedstrijden toe om het evenement te promoten en zal, naast EK-ambassadeur Kirsten van de Ven, het gezicht zijn van speelstad Tilburg. 
 
Finale
Tijdens de middag namen de finalisten deel aan vier onderdelen: een EK-quiz, een vlog maken, interviewen en geïnterviewd worden en een voetbalparcours. Alle vier de meiden waren razend enthousiast en slaagden met vlag en wimpel voor alle onderdelen. Aan het eind van de middag kregen ze de kans om Willem II jeugdspeler Wesley van Dongen te interviewen en daarna was het tijd om de winnaar bekend te maken.

De Tilburgse Tess Smit is 10 jaar. Als EK junior-ambassadeur van Tilburg zal zij de komende maanden het EK promoten en veelvuldig aanwezig zijn bij activiteiten, waar ze ook gaat vloggen. Maar ook de andere meiden zijn als EK-promotors deze zomer veel te vinden bij EK-activiteiten. Zo werd het een mooie voetbalmiddag in Tilburg, met 4 winnaars!

Door Theo van Etten.

Klik op de eerste foto om de serie in een slideshow te bekijken;