Was de leeftijd en het niveau van de leden van de Topsportklas-tennisgroep doorslaggevend bij nieuwe aanwas, met ingang van heden hanteert Tennisschool Gijs in Goirle een andere strategie. Die biedt meer tennistalenten uit de onder- en bovenbouw kansen om in te stromen.
Tennisschool Gijs is gelieerd aan de Topsportopleiding Tilburg. Aanvankelijk waren de speciale trainingen voorbehouden aan leerlingen van de Topsportklas van het Koning Willem II College in Tilburg. “We bieden nu clubspelers van 6 tot 12 jaar de kans om in te stromen. Voor hen is het daarna gemakkelijker om bijvoorbeeld via de Topsportopleiding Tilburg of het LOOT-programma van hun school door te stromen en te profiteren van de ideale combinatie studie en tennis. Mits ze het op school geregeld krijgen kunnen nu ook leerlingen van andere middelbare scholen meeliften.”
Extra training
Gijs Verheijen onderstreept dat bij te veel aanmeldingen kinderen uit de Topsportklas van het Koning Willem II College voor gaan. “Voor hen is de constructie bedacht. Zij zijn verzekerd van drie jaar toptennistraining in de onderbouw. Daarna gaan ze over naar de bovenbouw en wordt gekeken wat individueel nodig is.” Tennisschool Gijs streeft naar een model met een groep van twaalf spelers. Die genieten onder schooltijd van extra trainingsmomenten. Daarnaast blijven ze uiteraard bij hun tennisclub actief.
Creatief
Gijs koppelt de omslag mede aan de koerswijziging van de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB). “Die stopt met bondstrainingen in de districten in ons land en laat de trainingen over aan de privésector.” Kostenbesparing ligt daaraan mede ten grondslag. Gijs denkt dat de spelers bij de privéscholen ook beter renderen. “Tennisscholen staan borg voor een creatieve aanpak. Bovendien is er meer binding en het bespaart ouders/verzorgers in veel gevallen reistijd omdat de kinderen nu in de eigen omgeving kunnen tennissen.” Tennisschool Gijs verzorgt de trainingen van de Topsportklas bij Club Pellikaan in Goirle. Deze groepstrainingen van de Topsportklas zijn ’s middags van drie tot vijf uur. Daarnaast trainen deze kinderen nog meerdere malen bij Tennisschool Gijs. Deze trainingen zijn ook bij Club Pellikaan. Heeft Uw zoon/dochter interesse neem gerust contact op met Gijs Verheijen: 06-23413883.