Na een relatief makkelijk gewonnen wedstrijd afgelopen vrijdag, trad Trappers vol vertrouwen op in Eisstadion Deggendorf voor het tweede finaleduel tegen Deggendorfer SC. Des te teleurstellender was zondag de uitkomst van deze wedstrijd: met eindstand 3-1 blijft Deggendorfer SC in eigen huis ongeslagen deze play-offs. Zelfs voor Tilburg Trappers.

TOO SLOW

“It wasn’t great,” vatte coach Bo Subr de wedstrijd direct na afloop kort samen. “It certainly wasn’t our best game. We didn’t manage the puck very well in the first period. On one of the turnovers they actually scored their first goals.” Goals ja. Meervoud. Want na twintig minuten stond Deggendorfer al met 2-0 voor. Kevin Bruijsten had net na het scoren van Curtis Leinweber nog de kans om de gelijkmaker te maken, maar helaas werd zijn goal afgekeurd vanwege high sticking. “I didn’t think it was a high stick…” beklaagde Subr zich over de afgekeurde goal. “But I do think we weren’t as ready this game as we were on Friday. We were too slow and a bit too sluggish.”

KANSEN

Aan het einde van de eerste periode leek Trappers zich weer wat te herpakken en kregen ze meer kans om de puck rond te spelen. Totdat door een straf van Alexei Loginov Trappers met een man minder op het ijs stond. Subr: “Logi got his stick smashed out of his hands and thén got a penalty for slashing. I don’t think that was right.” Terechte powerplay of niet, Kyle Gibbons wist goed gebruik te maken van de extra ruimte op het ijs en schoot de puck vanaf de blauwe lijn de goal van Ian Meierdres in.

In de tweede periode keerde het tij enigszins op het ijs. Ondanks de 2-0 achterstand begon Trappers de puck beter rond te spelen en kregen ze een aantal grote kansen. De SOG van deze periode eindigde dan ook in het voordeel van Tilburg: Deggendorfer 8 en Trappers 10 shots on goal. Helaas bleef Deggendorfer goalie Cody Brenner een vervelende sta-in-de-weg en belandde de puck maar niet in het net. Gelukkig gold andersom hetzelfde; ook Deggendorf kreeg geen puck in de goal.

AFGEKEURD

Aan het begin van de derde periode was het opnieuw Leinweber die Meierdres verraste en de 3-0 maakte. Tweeëneenhalve minuut later was daar gelukkig eindelijk succes voor Trappers. Na een mooie pass van Reno de Hondt wist Killian van Gorp de puck eindelijk achter Brenner te werken. Aan het einde van de periode, met nog maar anderhalve minuut speeltijd op de klok, was er nóg een goal voor Tilburg, alleen werd ook deze afgefloten. “They rejected the goal because a guy got into the goal crease, but the puck was already in the net before our guy got into the crease.”

Ondanks de twee afgefloten doelpunten en een onterecht uitgedeelde straf tegen Loginov, geloofde Subr niet dat referee Markus Schütz de doorslaggevende reden was voor het verlies van Trappers zondag. “We should have managed the puck better. There were different effects why we lost the game, the ref did have some effect, but I don’t think we lost because of him.”

Bron: Tilburg Trappers.