Op zondag 26 juni is bij Extreme Sports Academy in Tilburg, de 4e nationale teamcompetitie gewichtheffen gehouden.

Het team uit Tilburg is erin geslaagd zich te kwalificeren voor het NK Teams op 25 september 2016. Vertegenwoordigd door Fransi Frans, Justin Matos, Karim van Loon, Goof van Loon, Alexander Vermetten en Sharlon Hellement, zullen zij het op gaan nemen tegen de eerste en tweede plaats finalisten van regio 1 en 2.

Deze thuiswedstrijd was een bijzondere voor de gewichthef atleten, er waren namelijk 3 scheidsrechters aanwezig bij deze laatste team competitie van onze regio. De aanwezigheid van deze 3, in tegenstelling tot 1 scheidsrechter de aflopen edities, maakte het mogelijk om officiële records te behalen. Dit leidde ertoe dat er maar liefst 10 Nederlands Jeugd-, Junioren- of Masterrecords zijn verbroken!

De verwachtingen waren deze editie hoog, voor nieuwkomers Fransi Frans en Justin Matos van Extreme Sports Academy. Aan deze verwachtingen is voldaan! Fransi Frans trok 66 kg. (nieuw Ned. Record Junioren), stootte 80 kg. (nieuw Ned. Record Junioren) en behaalde daarmee ook een nieuw Ned Record Junioren met het totaal van 146 kg. in de categorie -69 kg. Justin trok 63 kg. en verbrak daarmee het Ned. Record Junioren in de categorie – 56 kg.

Naast deze records heeft ook de coach van Team Extreme Sports Academy een mooie prestatie neergezet. Sharlon Hellement, in zijn jonge jaren aan de top van de Nederlandse gewichthef sport, heeft een mooie comeback gemaakt door zich met 100 kg. trekken en 125 kg. stoten in de categorie +105 kg. te kwalificeren voor het WK Masters in oktober 2016.

Ook de andere teams in onze regio hebben records weten te verbreken. Zo heeft Lieke Hermans van JM Sports trok 73 kg. (nieuw Ned. Record Masters), stootte 84 kg. (nieuw Ned. Record Masters) en behaalde daarmee ook een nieuw Ned Record Masters met het totaal van 157 kg. in de categorie -75 kg. De nog maar 14 jarige Enzo Kuworge van Gewichthefacademie Waalsport verbrak het Ned. totaalrecord Jeugd in de categorie +105 kg. tweemaal: met 236 kg. totaal en met 242 kg. totaal. Enzo stootte 135 kg en verbrak daarmee het Ned. Record Jeugd stoten.

Officieel team lid van Extreme Sports Academy, Alexander Vermetten kon bij deze vierde editie niet aanwezig zijn. Dit in verband met zijn deelname aan het IPF RAW wereldkampioenschap 2016. Tijdens deze wedstrijd is Alexander erin geslaagd het nieuwe wereld record deadlift 330,5kg in de -105kg junior divisie op zijn naam te zetten.

Vandaag heeft het team van Extreme Sports Academy, Tilburg op de kaart gezet in het gewichtheffen. Op naar het NK!

Klik op de eerste foto om de serie in een slide-show te bekijken;