“Als iedereen minimaal één wedstrijd wint ben ik tevreden”, aldus Vincent Coolen, toernooiorganisator van het Team Coolen open judotoernooi en eigenaar van de gelijknamige sportschool.

Deze uitspraak typeert de missie en ambitie van Sportschool Team Coolen: een bijdrage leveren aan de ontwikkeling en het zelfvertrouwen van kinderen. Coolen: “Met dit toernooi willen wij álle deelnemertjes vooral een leuke judodag bezorgen. Wie echt voor de prestaties gaat, kan dat volgende week tijdens de Zuid-Nederlandse kampioenschappen doen”.

Team Coolen Open Judo
Maar liefst 220 deelnemers in de leeftijd tot 12 jaar en afkomstig van negen regionale verenigingen deden afgelopen zondag hun uiterste best op de tatami, waar tal van houtgrepen, been- en heupworpen de hoofdmoot vormden. De organisator toonde zich na afloop bijzonder trots op het verloop: “Petje af voor alle deelnemers en vrijwilligers. Iedereen was zeer taakbewust waardoor de wedstrijden keurig volgens tijdschema en zonder enige wanklank zijn verlopen.”

Jongens tegen de meisjes
Typerend voor de aanpak van team Coolen is het maatwerk. Zo kon het gebeuren dat Kiki Puts het tegen Sam Houwing opnam. “Jongens en meisjes tegen elkaar moet inderdaad kunnen” legt Vincent uit. “Ieder op zijn of haar eigen niveau.”

Sportschool Team Coolen beschikt over vijf trainingslocaties in Tilburg en omgeving. Wil je weten waar? Kijk voor alle informatie op www.teamcoolen.nl.

Door: Theo van Etten

Onderstaande foto’s kunt u HIER eventueel bestellen.