Op zondag 27 november 2016 vond in Almere het TopJudo toernooi Almere plaats. Aan dit toernooi doen alle topclubs uit binnen en buitenland mee. Het is één van de weinige Judotoernooien waar Judoka’s vanaf blauwe band en 13 jaar oud ook wedstrijdpunten kunnen halen voor hun zwarte band.
Team Coolen had 18 deelnemers aan dit toernooi die hun club goed op de kaart zetten in Flevoland. De Judoka’s behaalden de volgende resultaten:
Eerste plaats voor Siebe Faas, Sylvien van Gorsel, Vigo van den Oetelaar, Tijn Verbeek, Kyra van Bogerijen, Jur Pulskens, Stan van Riel, Reinout Kloover, Rogier van Dijk en Milou van Amelsvoort.
Tweede plaats voor Tomas van den Anker, Ties van Woensel, Cas Bolijn en Danée Bolijn.
Derde plaats voor Luuk van den Anker, Joep Oomens en IJsbrand Kloover. 
Rogier van Dijk behaalde naast zijn eerste plaats ook in Almere de mijlpaal van 100 wedstrijdpunten waardoor hij vrijstelling krijgt voor zijn zwarte band examen. In december gaat Rogier bij Team Coolen op examen voor zijn bruine band. In ongeveer een jaar zal hij vervolgens worden klaargestoomd voor zijn zwarte band examen wat zal worden afgenomen bij de Judo Bond Nederland. 
Wat verder bijzonder was op deze dag was dat Davit Hovsepyan ook aanwezig was. Davit heeft jarenlang getraind bij Team Coolen maar is dit jaar met zijn familie beland in een uitzettingsprocedure waardoor hij Oisterwijk moest verlaten. Hij woont inmiddels bijna vijf maanden in het uitzetcentrum in Katwijk aan Zee waar hij gelukkig zijn wedstrijdsport kon voortzetten. Het was voor Davit een leuk weerzien met zijn Judomaatjes en coaches van Team Coolen. Davit behaalde in Almere de tweede prijs. 
Komend weekend komen de Judoka’s van Team Coolen in actie op het tweedaags Judotoernooi in Wijk bij Duurstede.