Met Pinksteren, 14, 15 en 16 mei 2016, organiseerde Judoclub Hercules het 6e International Kaizen Tournament Pey-Echt. De vorige edities werden bezocht door topclubs uit Nederland, Belgie, Duitsland, Engeland, Hongarije, Frankrijk, Zwitserland en Israel.
 
Het toernooi heeft een internationale uitstraling waarbij judoka’s uit heel Europa op de tatami tegen elkaar strijden. Judoclub Hercules heeft de ambitie uitgesproken om het International Kaizen Tournament Pey-Echt binnen enkele jaren uit te laten groeien tot een internationaal TOP toernooi waar iedere judoka zich kan meten met de top in zijn of haar categorie.

Aansluitend aan het tweedaags toernooi werd op maandag 16 mei onder deskundige leiding van een prominente judoka een trainingstage georganiseerd.
Team Coolen had 22 deelnemers op dit toernooi. De Judoka’s scoorden mooie resultaten en zette Team Coolen goed op de kaart. Een aantal van hen verloor helaas de finale op een minimal verschil. De resultaten waren als volgt:
Eerste plaats voor Stan van Riel. Tweede plaats voor IJsbrand Kloover, Tomas van den Anker, Siebe Faas en Davit Hovsepyan.
Derde plaats voor Cesar Costante, Bram Pulskens en Linde Snijders. 
De toppers van Team Coolen komen dit jaar nog in actie op het Internationale toernooi in Venray en het Zuid Nederlands Kampioenschap Teams.