Het Judotoernooi in Venray staat bekend als het grootste Jeugd Judotoernooi van Europa. In totaal deden op zaterdag 4 en zondag 5 juni 1400 Judoka’s mee van 328 verschillende clubs uit 44 landen. Dit jaar waren er naast alle omliggende Europese landen ook deelnemers van clubs uit onder andere India, Israël, Angola, Verenigde Arabische Emiraten en Rusland.
Team Coolen had 18 deelnemers op dit Europese toptoernooi. Een aantal van hen was al serieuze kanshebber op een podiumplaats. Voor een aantal andere Judoka’s was het vooral een moment om ervaring op te doen zodat zij in 2017 voor een podiumplaats kunnen gaan. Juliëtte van de Sanden werd eerste in de klasse voor meisjes tot 10 jaar 36 kilogram. IJsbrand Kloover werd tweede in de klasse voor jongens tot 12 jaar en 46 kilogram. Siebe Faas pakte de derde prijs in de klasse voor jongens tot 10 jaar en 24 kilogram evenals Rogier welke uitkwam in de klasse voor jongens tot 15 jaar en 50 kilogram. Simon van Geffen pakte net naast het podium voor jongens tot 10 jaar en 27 kilogram. Hij werd vijfde in deze klasse. 
Komend weekend staat als afsluiting van het seizoen het Zuid Nederlands Kampioenschap Judo voor jeugdteams op de agenda. Een team bestaat uit zeven Judoka’s die elk in een verschillende gewichtsklasse uitkomen. Team Coolen doet mee met twee jongensteams en een meisjesteam tot 12 jaar. Bij de jeugd tot 15 jaar heeft Team Coolen een jongensteam. Daarnaast nemen drie meisjes tot 15 jaar deel aan het selectieteam van Zuid Nederland.