Bij de Oisterwijkse atletiekvereniging Taxandria Atletiek kan je binnenkort ook terecht voor triatlontrainingen. Tijdens een informatieavond afgelopen donderdag werd de animo en ambitie van potentiele nieuwe leden gepeild. ‘Alle lichten staan op groen voor Taxandria Triathlon’ aldus initiatiefnemer Vincent van den Elzen.

Binnenkort kan je bij Taxandria Atletiek dus trainen voor een achtste, kwart, halve of hele triatlon. Primair richt de nieuwe vereniging zich op de breedtesport. Iedereen die kennis wil maken met de triatlon is welkom. ‘Zowel sporters met een achtergrond in hardlopen, als in het fietsen en zwemmen tonen interesse’, aldus Vincent. ‘De jongste die zich aanmeldde is 31 jaar en de oudste is 71. Trainingen zijn dan ook voor alle leeftijden. Daarbij oefenen wij op de verschillende onderdelen maar ook de overgangen daartussen.’

Vincent is dit jaar in de ban geraakt van de triatlon. Het viel hem op dat er in de regio Oisterwijk maar weinig trainingsmogelijkheden voor de triatlonsport zijn. In Margriet de Beus vond hij vervolgens een enthousiasteling om samen met hem een eigen vereniging op te richten. Margriet heeft een achtergrond in het wielrennen en heeft al aan enkele triatlons meegedaan. De reden om de nieuwe vereniging onder de vlag van Taxandria Atletiek te hangen is simpel: ‘Taxandria heeft al een verenigingsstructuur staan en beschikt over een prachtige atletiekbaan in de Oisterwijkse bossen. Zo hoeven wij alleen de rest nog maar te regelen.

Hand- en spandiensten
Voor die ‘rest’ werd op de informatieavond gepeild of mensen ook bereid zijn om hand- en spandiensten te verrichten voor Taxandria Triathlon. ‘Publiciteit, sponsoring en meer van dat soort zaken moeten immers ook geregeld worden.’ Gelukkig bleken voldoende mensen zich in te willen zetten om de nieuwe vereniging van de grond te tillen.

Nu alle seinen op groen staan hoopt Taxandria Triathlon in het seizoen 2019 ook onder die naam aan wedstrijden te kunnen deelnemen. Wil jij ook kennismaken met triatlon of wil je meer weten over de mogelijkheden, stuur dan een mail naar: triathlon@taxandria.at.

Door: Theo van Etten