TILBURG, 11 maart – De derde Attilarun is gewonnen door Dennis de Freytas. De talentvolle Tilburgse atleet won de 10 kilometer in ruim 33 minuten en vergaarde daarmee zijn eerste punten voor het 013-klassement.

De AttilaRun begon ooit als een 20 kilometer wegwedstrijd met start en finish vanaf de toenmalige sintelbaan in het Gemeentelijk Sportpark. Later werd het een 30 kilometer evenement, dat door veel langeafstandlopers gebruikt werd als voorbereiding op een marathon.

De laatste jaren zijn er meerdere afstanden aan de voorjaarswedstrijd van Attila toegevoegd. Daarvan wint de 10 kilometer steeds meer aan populariteit, mede omdat deze afstand onderdeel uitmaakt van het 013-roadcircuit van de AtletiekUnie.

Dit jaar had de wegwedstrijd van de AttilaRun nogal wat concurrentie van andere wedstrijden. Zo werd in Amsterdam het Nederlands Kampioenschap Cross georganiseerd en in Den Haag stond de internationaal hoog aangeschreven City-Pier-City op de agenda. Desondanks kreeg de Attilarun met Dennis de Freytas dus een mooie winnaar. De 27-jarige Tilburger is in voorbereiding op de marathon en staat in dat kader ook komend weekend aan de start van de Drunense Duinenloop, de vierde wedstrijd van het Midden-Brabant-wegcircuit.

TILBURG - Atillarun 11-03-2018. Start.