De organisatie van de Streetrace heeft zes bekende Belgen toegevoegd aan de wedstrijd met ex-wielerprofs, een onderdeel in het programma van het NK Streetrace. De wedstrijd mag op grote belangstelling van het publiek rekenen. In totaal zullen er 30 oud-profwielrenners aan de start verschijnen voor een zinderende wedstrijd op de mountainbike.

Sinds vandaag is bekend geworden dat ook Sven Nijs op 21 mei, Tweede Pinksterdag, aan de start staat. Nijs is de meest getalenteerde veldrijder ooit met een bijzonder groot technisch vermogen. Hij won bijna 300 wedstrijden en werd twee maal wereldkampioen veldrijden. Daarnaast is Nijs 5-voudig Belgisch kampioen veldrijden en ook nog eens 5-voudig mountainbikekampioen van België.

Naast Sven Nijs zal ook 3-voudig wereldkampioen Mario de Clercq op de mountainbike het parcours trotseren. Ze willen het de Nederlanders moeilijk gaan maken in Goirle, want ze nemen nog enkele zandspecialisten mee, waaronder Sven Vanthourenhout, Rob Peeters en Bart Aernouts. Met deze Belgische formatie zullen ex-toppers uit Nederland als Gerben de Knegt, Rudi van Houts, maar ook Erik Breukink, Michael Boogerd, Gert Jacobs en Richard Groenendaal rekening moeten gaan houden.

NK Streetrace Dames en Heren​
De Streetrace gaat zijn 8e editie vieren met weer een Nederlands Kampioenschap. Voor de 3e keer zal Goirle zich opmaken voor een spannende strijd tussen de beste mountainbikers uit Nederland. De winnaar/winnares zal gehuld worden in de officiële NK-trui en het Wilhelmus zal klinken. Maar daarvoor zullen ze wel elke ronde de 18 meter lange zandbak moeten doorkomen. Tevens zullen onder andere de hoge brug en de houten kombocht voor de nodige spanning zorgen. Kortom, het parcours ligt vol met hindernissen en zal dwars door het centrum gaan. Wie worden de nieuwe kampioenen…?

Kidsrace
We verwachten weer een enorm startveld tijdens de Kidsrace. Alle kinderen uit de regio vanaf basisschool groep 3 t/m 8 kunnen deelnemen. Vorig jaar reden er 128 kinderen op een speciaal aangepast parcours hun kampioenschap van het jaar.

Entertainment
Naast alle wedstrijden zijn er ook diverse optredens op het Kloosterplein. Naast Gebroeders Ko en Roy Donders haalt de organisatie dit jaar Snollebollekes en Frank Smeekens naar Goirle.

Voor het complete programma en meer informatie verwijzen wij u graag naar onze website: Streetrace Goirle. Uiteraard zijn wij voor vragen tot uw beschikking.

Namens het bestuur van het NK Streetrace Goirle,
Erwin Rings, Pieter van Grimbergen 06-53698492 06-51501999

GOIRLE - Streetrace Goirle 16-05-2016, wielrennen, mountainbike.

GOIRLE – Streetrace Goirle 16-05-2016, wielrennen, mountainbike.