Afgelopen weekenden vonden de NK toestelfinales dames plaats voor de categorie N1, N2 en 2 divisie.

Liona van Deursen mocht in de categorie 2e divisie Junior de spits afbijten in Hoofddorp. Liona wist zich te plaatsen voor de NK toestelfinale sprong. Met een score van 13.300 heeft ze een mooie sprong geturnd en werd haar sprong beloond met een gouden medaille. Liona mag zich  bondskampioen op het toestel sprong noemen. Daarna was het de beurt aan Bowy Wiesbrock. Zij had zich geplaatst voor de NK toestelfinale balk. Met een stabiele oefening wist Bowy zich naar een zilveren medaille te turnen.

Als laatste was het de beurt aan Evie Mathijssen, Indy Diks en Michelle Burgler. Zij mochten in het weekend van 21 en 22 juni in  Ahoy hun NK toestelfinales turnen.

In Ahoy is het bij de dames ieder jaar het podium voor de toestelfinales van de categorie N1.

Michelle Burgler was geplaatst voor alle vier de toestelfinales. Evie Mathijssen voor toestelfinale brug en Indy voor toestelfinale rekstok.  Tussen al het topsport geweld wist Evie een bronzen medaille te behalen op brug en Michelle een zilveren medaille op sprong. Tevens mag Michelle met een 6e plaats op balk en rekstok en 7e op vloer om een mooi seizoen terugkijken.  Indy mag zich met haar 8e plek tot de beste 8 van Nederland scharen op rekstok.

Op zaterdag kwamen Romy Stevens en Michelle Burgler nog in actie tijdens de district teamwedstrijd. Een wedstrijd waarin de 5 landelijke districten tegen elkaar strijden. Voor district Zuid waren Romy en Michelle geselecteerd.  Met dit team wisten ze de zilveren medaille in de wacht te slepen.

Met deze landelijke medailles sluit Kunst & Kracht een  mooi turnseizoen af. En mag Kunst & Kracht als ‘kleine’ turnvereniging zeker trots zijn, dat ze meedraaien in het Nederlandse turnen!

Op de foto vlnr: Evie Mathijssen, Michelle Burgler, Bowy Wiesbrock, Romy Stevens en Liona van Deursen.