Het was misschien niet altijd even goed maar voor de vele supporters was het volop genieten. Na ruim twee uur stapte Sliedrecht met een 3-2 overwinning van het veld. Het was de eerste thuisnederlaag voor Volley Tilburg in eigen hal in 2016. Hierdoor blijft Sliedrecht koploper en draait Volley Tilburg met een verliespunt meer keurig bovenin mee.

In huize Vermeulen was het vooral feest voor Niels. Hij was uitstekend op dreef als spelverdeler van Sliedrecht en trakteerde voor deze keer zijn broer Lucas en vader Ronald (de coach van Volley Tilburg red.) graag op de nederlaag.

In de eerste set keek Volley Tilburg al snel tegen een 4-0 achterstand aan. De passers hadden moeite om de service in de handen van Lucas Vermeulen te brengen. Die achterstand werd niet meer goedgemaakt. Uiteindelijk won Sliedrecht met 25-21. In de tweede set nam Volley Tilburg een voorsprong en halverwege was het zelfs 15-10. Maar wat de Tilburgers niet lukte kreeg Sliedrecht wel voor elkaar: het gat werd gedicht. Op 23-22 leverde Lucas Vermeulen twee snoeiharde sprongservices af, waardoor de set alsnog met 25-22 gewonnen werd.

De derde set ging ook lang gelijk op. Maar in de slotfase maakte een fraaie servicebeurt van Gerard Baan, samen met Niels Vermeulen de uitblinkers bij Sliedrecht, een einde aan de hoop op Tilburgse setwinst: 16-25. De vierde set verliep identiek, alleen kende die een andere winnaar. Via een 12-12 tussenstand won Tilburg, mede dankzij een paar prachtige aanvallen door het midden van David Azantinlow, uiteindelijk met 25-22.

De wedstrijd kreeg daarmee wat het verdiende: een vijfde set. Na een 9-5 voorsprong perste Volley Tilburg alles uit de vermoeide lijven om het gat te dichten. En dat lukte. Op 12-14 bracht Sjors den Dubbelden zijn team met een fraaie servicebeurt op een 15-14 voorsprong. Helaas viel op die stand een bekeken tipbal van Niels van de Sande een paar centimeter over de achterlijn. Uit de volgende twee services wist Tilburg niet meer te scoren, zodat Sliedrecht met 15-17 de set en de wedstrijd won.