Twee atleten die trainen bij het RTC Tilburg namen het afgelopen weekend deel aan Super Sunday. 252 teams openden daarmee het triatlonseizoen in Arnhem. Dit was de eerste wedstrijd van de teamcompetities waar alle divisies op één locatie streden om de eer. In deze teamwedstrijd over de sprintafstand (475m zwemmen, 20km wielrennen en 5km hardlopen) legden de teams van 4 personen als team het parcours.

Juul van de Kruijs deed in de 2e divisie met het team van TV Weert mee. Onderweg moest één van de vier atleten al tijdens het fietsen het team laten gaan. Spannend, want de tijd van de derde telt, dus daarna mocht er niets meer misgaan. Juul wist als goed fietser het tempo van het resterende 3-tal echter hoog te houden. Ook het lopen verliep goed waarna er als 1e gefinisht werd in een tijd van 56:21.

Alexander Picard is vooral een duatleet, maar ook hij waagde zich aan deze triatlon. De vraag was vooral of hij het team tijdens het zwemmen zou kunnen bijhouden, zodat hij daarna als sterk fietser en loper van waarde zou kunnen zijn voor het team. Het zwemmen ging goed. Als 2e van zijn team kwam hij uit het water waarna hij vervolgens als tempomaker tijdens het fietsen wist te fungeren en de volledige 20km op kop reed. Uiteindelijk finishte zijn team als 5e de 4e divisie in 1:04:14.

Bata4enrace
Als opwarmertje voor deze wedstrijd deden beide RTC-leden op vrijdag ook mee aan de Bata4enrace, de grootste estafettewedstrijd ter wereld. Voor beiden was het vooral de deelname die telde in dit sfeervolle evenement. Picard liep een vlotte race, Van de Kruijs liep de 6km lange openingsetappe en finishte als 4e in 21:09.