Curling Club Tilburg is trots op onze 3 jeugdleden die sinds het voorjaar deel uitmaken van de Topsport Talentgroep van de Nederlandse Curling Bond en bovendien nu opgenomen zijn in een team dat begin januari Nederland zal vertegenwoordigen op de Wereld Kampioenschappen Junioren voor B-landen (World Junior B Curling Championships) die georganiseerd worden door de World Curling Federation.
Onze jeugdleden zijn enkele jaren geleden via de try-out sports bij ons binnengekomen en vonden curling meteen zo leuk dat zij lid werden van Curling Club Tilburg. Onze jeugd trainers Erik en Wouter hebben ze veel kunnen leren. Verder hebben zij regelmatig de reis naar Zoetermeer gemaakt op zondagochtend om daar op echt curling ijs te trainen, samen met jeugd spelers van PWA, de Zoetermeerse curling club. In Zoetermeer hebben ze meegedaan aan een topsport talentendag en zijn daar uitgekozen om in de talentgroep mee te doen.
De voorbereidingen voor de WJBCC zijn in volle gang. Er wordt iedere week in Zoetermeer gespeeld en/of getraind, evenals op de eigen clubavonden in Tilburg. De jongens gaan in december naar een jeugd toernooi in Schotland en zullen in de kerstvakantie een trainingskamp hebben in Zoetermeer. Op 2 januari worden ze in Finland verwacht voor de WK.
Wil je ze in actie zien in Tilburg? Kom eens kijken op een donderdagavond vanaf half 8 in het IJssportcentrum.