Veertiende Rico Salvettiloop weer een groot succes.

Moergestel 1 maart 2015,  afgelopen zondag werd in Moergestel alweer de veertiende Rico Salvettiloop gehouden. De weersvoorspellingen waren gedurende de hele voorgaande week voor de zondag heel slecht ;  er werd veel regen verwacht, vermengd met natte sneeuw.  De organisatoren waren dan ook somber gesteld. Hoeveel prettiger is het niet om te zien dat de vele lopers onder goede omstandigheden hun ronde(s) kunnen afleggen. Het aantal voor-inschrijvers was al wel flink de 300 gepasseerd, maar men ging ervan uit dat heel wat inschrijvers op de dag zelf, gezien de weersomstandigheden het zouden laten afweten. En compassie werd er vooral gevoeld met de vele Moergestelse vrijwilligers, die o.a. als verkeersregelaar, parkeerwacht, waterverstrekker, finishmedewerker, enz. enz. de koude en nattigheid zouden moeten trotseren. Het zijn juist die vele Moergestelse vrijwilligers die het elk jaar weer mogelijk maken dit loopfestijn te doen plaatsvinden.

Hoe anders was de werkelijkheid; tijdens de hele loop is geen druppel regen gevallen. Regelmatig kwam zelfs de zon door het wolkendek geprikt en de temperatuur was zeer aangenaam. Wordt er normaal stevig gemopperd als de weersvoorspellers ernaast zitten, alle bij de loop betrokkenen waren zeer verheugd dat de voorspellingen van de weerkundigen er deze keer flink naast zaten.

Toen om 11.00 uur het startschot klonk spoedden meer dan 430 atleten zich naar de finish van hun gekozen afstand. Het gedeeltelijk vernieuwde parcours werd door velen als zeer positief ervaren. Daardoor hoefde men op de langere afstanden slechts bij de start en finish het gras van het Roefterrein te betreden.

De uitslagen waren als volgt: op de 5 km was Janny Maas in 19:49 de snelste van alle vrouwelijke deelnemers en was Madelon van de Ven de eerste Moergestelse finisher. Bij de heren ging de eer naar Robin van Riel in 17:03  en voltooide Mikel Maas als eerste Moergestelnaar de 5 km.

Op de 10 km was Hilde Gillisen  in 39:04 de snelste en ging Laurie de Bodisko met de lokale eer strijken. Bij de heren wist Colin Bekers de eerste plaats in 31:45 voor zich op te eisen en was Ard van Dal de rapste van ons dorp.

Op de 15 km dames won Susan van de Broek in 1:08:59  en hield Susanne van de bergde Moergestelse eer hoog, zoals dat ook gold voor Maurits Appels  in  55:38 en Rien Schilders als snelste Moergestelnaar.

Dankzij het weer, de vele Moergestelse sponsors, maar vooral dankzij de vele Moergestelse vrijwilligers kon een ieder terugzien op een geslaagd evenement.