Tussen levensgrote konijnen, mummies, ridders en gravinnen, snelde Jop van der Steen naar de overwinning van de 31e Kruikenloop. De wedstrijd vormde de start van het Global-e wegcircuit Midden-Brabant, dat onder auspiciën van de Nederlandse Atletiekunie plaatsvindt. Met Bram Maas als winnaar van de 5 kilometer werd ook deze afstand een prooi voor de Tilburgse vereniging.

Jop van der Steen won overtuigend in 48:33 met bijna een minuut voorsprong op de nummer 2, Jeroen Maas. Het brons werd gewonnen door Dennis de Freytas, ook al een atleet van Tilburg Road Runners. Bij de dames zegevierde de Keniaanse Tabitha Gichia in 51:25, ruim 4,5 minuut voor de nummer twee, Ingrid Versteegh.

Hardloopfamilie
De pas 15-jarige Bram Maas won de 5 kilometer bij de mannen en presteerde daarmee boven zijn eigen verwachting. “Mijn doel was om onder de 17 minuten te lopen, zodat ik mijn oude PR zou verbeteren. Deze 16:36 is dan wel erg lekker”, aldus de trotse winnaar. Bram werd gedurende een deel van zijn race geholpen door zijn twee jaar oudere broer Luuk, die onlangs nog Nederlands kampioen werd op de 3 kilometer. Luuk deed zelf niet mee aan de Kruikenloop, maar ‘haasde’ een deel van zijn eigen looptraining voor Bram. Twee hardlooptalenten in één familie? “Nou, Luuk is wel een groter talent dan ik hoor”, lacht een bescheiden Bram. Hoewel? In amper een jaar hardlopen heeft hij zijn PR al met 4 minuten verbeterd.

Carnavalesk
Naast een serieus hardloopevenement is de Kruikenloop de opmaat naar het Tilburgse carnaval. De start is exact om 11 minuten over 11 en honderden lopers verkleden zich steevast in de meest extravagante outfits. Reden waarom Runshop Greg van Hest een prijs beschikbaar stelde voor de best verklede atleet.

Verbeeten Challenge
Tijdens het evenement werd gecollecteerd door vrijwilligers van de Verbeeten Challenge. De opbrengst wordt rechtstreeks besteed aan Instituut Verbeeten, hét topklinische medische centrum voor de behandeling van kanker in onze regio.

Door: Theo van Etten.

Alle foto’s zijn HIER na te bestellen.

250217  Kruikenloop 053