Woensdagmiddag vond op één van de kunstgrasvelden van Sportpark Spoordijk de eerste Voetbalacademie Keepersmiddag plaats. 100 deelnemers hadden zich voor deze middag aangemeld, wat betekende dat alle beschikbaar plaatsen hiermee bezet waren. Er stonden ook nog dertig jeugdige keepers op de wachtlijst, zodat er op voorhand al sprake was van een succesvolle activiteit. De keepertrainers van de Academie Alex van Roessel en Wim Ribbens hadden meerdere trainingsvormen bedacht, die de deelnemers in groepen van tien afwerkten. Elk groepje werd begeleid door een jeugdkeeper uit de boven- en middenbouw van de Academie. Ook eerste keeper en keeperstrainer van de A-selectie Kostas Lamprou en Harald Wapenaar waren aanwezig, om hun ervaring op een speelse wijze over te brengen op de deelnemers.

Iets na de klok van drieën druppelden de eerste deelnemers met hun ouders de kantine binnen en nadat zij zich hadden aangemeld, toog het hele gezelschap naar het kunstgrasveld. De deelnemers kwamen uit Tilburg, maar zeker ook uit de regio Midden-Brabant. Logo van TSV Gudok, SC ’t Zand en SV Reeshof waren zichtbaar, maar er waren ook jeugdkeepers actief van VV Hilvaria, RWB, DVVC, VV Dongen, Viola en Oirschot Vooruit. De oefeningen waren o.a. latje-gooien (variant op het bekende latje trappen), duiken, uitkomen, uitgooien op een trampoline, wendbaarheid en uiteraard meevoetballen. Na afloop werd er op het veld een nabespreking gehouden, waarbij de interactie tussen deelnemers en keepertrainers naar voren kwam.

Dat het weer vandaag vanwege de frisse wind, vooral voor de toekijkende ouders zeer koud aanvoelde, deerde de deelnemers op het veld absoluut niet. De middag begon om 16.00 uur en zou volgens planning duren tot 17.30 uur, De tijd was echter na zessen, toen de laatste keepers de warme kleedkamer opzochten.

Onderstaande foto’s kunt u HIER bestellen.