De Stichting Ambulancewens kan binnenkort een mooi bedrag tegemoet zien, mede dankzij de opbrengst van een tafeltennisgala dat afgelopen zaterdag in de Tilburgse Irenehal plaatsvond. Dit evenement vormde de afsluiting van een inzamelingsactie die een jaar lang heeft gelopen. Een van de initiatiefneemsters is voormalig eredivisiespeelster Selma Straatman-Paetzel.

TILBURG - TTV Irene 10-12-2016. Tafeltennis. Selma Straatman Paetzel.

TILBURG – TTV Irene 10-12-2016. Tafeltennis. Selma Straatman Paetzel.

“Het was écht, hélemaal super”, aldus een opgetogen Selma na afloop van het toernooi. Na een jaar van inzamelingen via loterijen, sponsoring en dit toernooi kunnen we een bedrag tussen de drie- en vierduizend euro aan de Stichting overhandigen. Het was voor ons emotioneel maar ook heel bijzonder.”

Stichting Ambulancewens
Het motto van de stichting is “Nog één keer…”. Met een ambulance als voornaamste hulpmiddel vervullen vrijwilligers de laatste wens van terminale patiënten. Zo bezocht Selma’s moeder nog één keer haar geboortehuis in Amsterdam, nadat ze vorig jaar ongeneeslijk ziek werd. Voor Selma was dit de aanleiding om samen met een aantal anderen een actie op te zetten.

Bettine Vriesekoop
Aan het invitatietoernooi namen veel oud-topspelers deel. Winnaar werd John Scott. Jelle Bosman werd tweede en Selma’s broer Reinier Paetzel eindigde als derde. Zelf haalde Selma de kwartfinale: “En dat is tussen al dit mannelijk geweld prima voor een dame!”
Ook aanwezig bij het toernooi waren tafeltennisicoon Bettine Vriesekoop en Bob Potton, die in een ver verleden ook voor het Nederlands team uitkwam. Zij gaven demonstraties waarbij het publiek het tegen de voormalige cracks mocht opnemen. Selma: “Geweldig dat zij wilden komen, dit gaf het toernooi de nodige uitstraling om een leuke opbrengst bij elkaar te sprokkelen. En die Bettine is nog écht goed hoor.”

Tekst: Theo van Etten

TILBURG - TTV Irene 10-12-2016. Tafeltennis. Selma Straatman Paetzel.

TILBURG – TTV Irene 10-12-2016. Tafeltennis. Selma Straatman Paetzel.