Een stunt zou nodig zijn wilde een gehavend Volley Tilburg winnen van kampioenskandidaat Sliedrecht Sport. Helaas bleef deze op zondagmiddag uit, waardoor de punten mee naar Sliedrecht gingen. Na 26-28, 19-25 en 19-25 stond er 0-3 op het scorebord. Hierdoor heeft Sliedrecht nog maar één overwinning nodig om het kampioenschap definitief te beslissen.

Nadat de inhaalwedstrijd tegen VCV wegens een tragisch sterfgeval bij die club werd afgelast, was de focus voor Volley Tilburg volledig gericht op de zondag. Een beetje tegen beter weten in want de krappe Tilburgse selectie moest aantreden tegen koploper Sliedrecht. Deze werd het alleen in de eerste set lastig gemaakt.

Volley Tilburg nam in de eerste set dankzij goede services van Gijs Moonen en Tim Swaan een kleine voorsprong maar Sliedrecht sloop naderbij. Lang ging het gelijk op tot de gasten een beslissende voorsprong namen. Invaller Dennis van Gool zorgde echter met een uitstekende service niet alleen voor de aansluiting, maar zelfs voor een punt voorsprong voor de Tilburgers. Maar toen was het ook klaar en sleepte Sliedrecht de set alsnog binnen.

In de navolgende sets liep Volley Tilburg steeds achter de feiten aan. Sliedrecht kon het zich zelfs permitteren om maar liefst vijf reservespelers in het veld te brengen. En ook de komende weken worden lastig met nog vier zware wedstrijden op het programma.

Door: Theo van Etten (bron: Volley Tilburg)