In de laatste thuiswedstrijd van de eerste competitiehelft heeft Willem II niet voor een stuntje kunnen zorgen. Het sterke PEC Zwolle trok na een 2-0 achterstand aan het langste eind. Een bittere pil, omdat Willem II op basis van passie en strijd meer verdiende. De finesse ontbrak om minimaal een punt uit het vuur te slepen: 2-3.

Voorzichtig aftasten was er niet bij in de openingsfase. Willem II gaf vanaf de aftrap direct gas. Al in de derde minuut kopte Ben Rienstra net naast. PEC Zwolle antwoordde direct, maar Younes Namli en Mustafa Saymak vonden Mattijs Branderhorst op hun weg. In de tiende minuut brak Willem II de ban. Erik Bakker verzuimde om op te ruimen, waarna Fran Sol vol overtuiging zijn achtste  competitietreffer binnenschoot: 1-0.

Weer Rienstra
Willem II legde veel energie in de wedstrijd tegen het stroef op gang komende PEC Zwolle. Vooral de frêle Rick Dekker had het in Zwolse verdedigingscentrum moeilijk tegen Fran Sol en Bartholomew Ogbeche. Willem II kreeg kansen om de voorsprong uit te bouwen, maar Diederik Boer hield in deze fase zijn ploeg op de been. De ervaren keeper stond ook op zijn post bij een goede actie van Azzaoui, maar op de rebound van Rienstra had hij geen antwoord: 2-0. Het Zwolse antwoord kwam snel. Na een overtreding van Kostas Tsimikas op Kingsley Ehizibue legde scheidsrechter Wiedemeijer de bal op de stip, Erik Bakker benutte de penalty: 2-1. Tekst gaat onder de foto verder.

TILBURG - Willem II - PEC Zwolle 2-3, koning Willem II stadion, 16-12-2017. Voetbal, eredivisie voetbal seizoen 2017-2018. Willem II speler Ben Rienstra  onderschept bal.

Gelijkmaker
Na rust ging Willem II door waar het gebleven was. Ogbeche was gevaarlijk met een kopbal, maar het was PEC Zwolle dat na een uur spelen zomaar de stand gelijk trok. Bakker vond Saymak die knap afrondde: 2-2. Zo hadden de gasten de opgelopen schade onverwacht snel gerepareerd. Er ontspon zich een open wedstrijd waarin beide ploegen op zoek gingen naar de winst. De tijd werkte daarbij in het voordeel van PEC Zwolle, want het moegestreden Willem II gaf meer ruimte weg. Vijf minuten voor tijd ging het mis. Namli trok ongehinderd naar binnen en haalde uit. Branderhorst redde bekwaam, maar in de rebound tikte Saymak zijn tweede van de avond binnen: 2-3. Met de moed der wanhoop perste Willem II er een slotoffensief uit. De verdiende beloning bleef uit, mede omdat Azzaoui de volledig vrijstaande Sol over het hoofd zag. Na afloop concludeerde trainer Erwin van de Looi dat zijn ploeg heel veel dingen goed had gedaan, maar ook dat de tegengoals tegen het veerkrachtige PEC Zwolle te makkelijk werden weggegeven.