Goirle 05 april 2016,

Koninklijke Van Puijenbroek Textiel Goirle heeft zich verbonden als hoofdsponsor aan het grootste sportevenement van Goirle. Een hele eer voor de organisatie van de 6e​Streetrace Goirle.

Koninklijke Van Puijenbroek Textiel Goirle is enorm bekend door het merk Havep Workwear/Protective wear. Ze produceren naast werkkleding ook o.a kleding voor de zorgsector. Het bedrijf bestaat inmiddels 150 jaar en is een van de grootste producenten van Europa in werkkleding. In 2012 opende ze het Texpierience Center in Goirle in de voormalige weverij waar alle mogelijke textieloplossingen van Koninklijke Van Puijenbroek Textiel zichtbaar zijn.

De organisatie van de Streetrace heeft mede door de geweldige ondersteuning een leuke verrassing in het programma bedacht. Precies op het middaguur, na de kidsrace waarbij ruim 100 kinderen zullen strijden voor de winst, gaan 25 ‘ex’ profwielrenners hun opwachting maken. Denk hierbij aan Jeroen Blijlevens, Richard Groenendaal, Jean Paul van Poppel, Max van Heeswijk, Bart Brentjens, Mathieu Hermans, Eddy Bouwmans en… ​Michael Rasmussen​, de veel besproken gele trui drager uit de Tour de France van 2007. Deze profrenners waren succesvol in de jaren 80, 90 en 2000. Zij gaan het na jaren weer opnemen tegen elkaar op een spectaculair parcours dwars door het centrum van Goirle, met allerlei hindernissen zoals een 15 meter lange zandbak, een 4 meter hoge brug en een passage door de parkeerkelder van het winkelcentrum. Dit keer strijden ze met elkaar niet op racefietsen maar op mountainbikes.

Naast de diverse mountainbike wedstrijden is er volop entertainment rondom het parcours. Er zijn dit jaar diverse optreden van o.a Frank Smeekens en Johnny Purple en de organisatie is nog in gesprek met een andere topper van Nederlandse bodem. Kortom 16 mei, 2​Pinksterdag, staat Goirle vol en bol van wielersport.

Op zaterdag avond 23 april 20.00 uur presenteert de organisatie het laatste nieuws tijdens het Streetrace Pre Event, locatie Rings Goirle, Poppelseweg 1­02 Goirle.

Foto impressie Streetrace Goirle 2015. Klik op de eerste foto om de serie in een slide-show te bekijken,