Nike maakt machtige voetbalschoenen. Sinds begin jaren ’70 is het merk actief met het vervaardigen en verbeteren van haar modellen. Dit seizoen spelen de stoere kerels van Willem II iedere week beter op de nieuwste uitgaven van het merk. Op welke Nike modellen voetballen de Willem II-ers en hoe helpen de voetbalschoenen in het spel?

Fernando Lewis is groot en sterk. Zijn donkere haviksogen moeten ballen veroveren. Zijn schoenen? Nike Phantom Vision is de naam. De meest belangrijke eigenschap van het model is het pure contact met de bal. Bespelers van de Phantom Vision, zoals Lewis, kennen een direct contact tussen voet en de bal. Althans, zo voelt het. Het maakt Lewis tot een completere verdediger, hij is alerter bij grondduels en hij is scherper met de bal aan de voet. Inspeelpasses, tackles en intercepties: onderdelen van het spel die bij Lewis met de Phantom Visions vooruitgaan.

Een schoen met veel ademend vermogen, een stretcheffect en ideale ondersteuning. De Nike Magista is een betrouwbare partner om de voeten van Freek Heerkens. Voor de centrale verdediger is van het belang om te blijven staan, grip te hebben en de bal met overtuiging het middenveld in te spelen. Zijn Nike Magista’s maken zijn spel stabieler. Beter in staat om situaties in de schatten en te bepalen wanneer hij moet ingrijpen. Samen met Lewis wil hij staan als een huis in de defensie.

Nike Mercurials en Thomas Meissner zijn dit seizoen onafscheidelijk in Tilburg. Een schoen voor de voetballende verdedigers. Een geprezen pasvorm en uitmuntend balgevoel komen samen in het model. De constructie, de zogenaamde 360 graden pasvorm, geeft zijn voet een veilig gevoel. Veel vertrouwen aan de bal als gevolg. Als een tweede huid omsluit de schoen de voet van de Duitse verdediger. Hij is vastberaden om een sterk eerste seizoen te draaien voor de Tricolores.

Zuid-Amerikaanse temperament komt naar boven in de dadendrang van Diego Palacios. Razendsnel, hoog op de voeten. Gebaat bij schoenen die zijn snelheid op waarde weten te schatten. Hij vindt die waarde in de Nike Mercurials. Dé schoenen voor die wervelende drang naar voren. Damil Dankerlui kan het beamen. Aanvallend als altijd stoomt de back op langs de zijlijn. Zijn Nike Mercurials weten wat hij wil: lichtvoetig sprintend aan de bal. In staat zijn om de perfecte voorzet te geven op zijn spitsen. Ontketend zijn.

Het klassieke model Nike Tiempo siert de acties van Aras Özbiliz. Gedragen door de wind wil hij tegenstanders omspelen en doelpunten voorbereiden. Terug op de Nederlandse velden en gebrand om te laten zien dat hij nog niet afgeschreven is. Tiempo is de schoen voor spelers met het fijnzinnig balgevoel. Het Flyknit-materiaal op de schoen geeft de aanvaller een natuurlijke fit met zijn materiaal. Een voorgevormde binnenzool geeft hem comfort en extra stabiliteit.

De Kosovaarse international Donis Avdijaj wil maar één ding: scoren. En dat gaat hij doen op Nike Mercurial. In het Flyknit-materiaal geeft de All Conditions Control-technologie alles voor de perfecte balcontrole. Op het momenten dat het moet, schiet hij scherper dan ooit. De spelers van Willem II gaan zo met hun Nike voetbalschoenen voor het hoogst haalbare dit seizoen.

AMSTERDAM - 03-11-2018, Johan Cruijff Arena. Dutch football Eredivisie season 2018 / 2019. (Left-right) Ajax player Klaas Jan Huntelaar , Willem II player Freek Heerkens during the match Ajax - Willem II.