Willem II heeft vanavond in eigen huis gewonnen van SC Heerenveen. De Spaanse spits Fran Sol scoorde tweemaal voor de sterk spelende Tricolores: 2-1.

GEVAAR KOMT UIT CORNERS
Vijf jaar lang was Jurgen Streppel trainer van Willem II, maar de coach zat vanavond in Tilburg in de dug-out als coach van SC Heerenveen. Vanuit die positie zag de oefenmeester hoe Willem II al snel de leiding greep. Uit een corner van Jordy Croux kopte clubtopscorer Fran Sol de bal knap binnen bij de tweede paal: 1-0. Halverwege de eerste helft kwam SC Heerenveen op gelijke hoogte. Na een voorzet van Arber Zeneli, werkte Willem II-verdediger Freek Heerkens de bal ongelukkig achter Kostas Lamprou: 1-1. Diezelfde Heerkens scoorde kort voor rust bijna namens Willem II. Uit wederom een corner van Croux kopte de nummer drie de bal tegen de binnenkant van de paal, waardoor de bezoekers opgelucht konden ademhalen.

FRAN SOL WEER TREFZEKER
Na de pauze ging Willem II op jacht naar een nieuwe voorsprong. Gesteund door de trouwe fans, maakten de mannen van Van de Looi het de Friezen met aanvallend voetbal wederom erg lastig. Na een klein uur spelen kregen de Tricolores wat ze verdienden: een tweede doelpunt. Na een mooie pass van Anouar Kali en dito aanname van Thom Haye, tikte Sol de voorzet van Haye bij de tweede paal binnen en bracht daarmee zijn seizoenstotaal op zeven: 2-1. Hierna kreeg Erik Falkenburg de kans om het duel te beslissen, maar zijn kopbal in de 64ste minuut ging voorlangs.

TILBURGSE DEFENSIE HOUDT STAND
In het laatste kwartier probeerde Streppel met een aanvallende tactiek het duel te doen kantelen. Namens de Friezen stuitten achtereenvolgens Yuki Kobayashi en Younes Namli op Lamprou, die tweemaal fraai redde. Verder kwam Heerenveen niet, dat haar meerdere moest erkennen in een zeer sterk spelend Willem II. De Tilburgse verdediging hield verder vrij eenvoudig stand en dus sloten de Tricolores de eerste seizoenshelft en 2016 af met een puike en verdiende zege.

‘TROTS OP DE JONGENS’
‘Als we ergens moeten verliezen, dan maar bij Willem II. Ik vond het fijn om terug te zijn en heb genoten van mijn ontvangst hier”, zo sprak oud-Willem II coach Jurgen Streppel op de persconferentie.
Van de Looi was na afloop trots op zijn spelers. ‘We hebben erg hard gevochten en dat werd gelukkig beloond. We speelden vol voor de winst en ik ben erg blij dat deze tactiek ook de zege opleverde. We gaan nu met een goed gevoel de winterstop in’, besloot hij.

TILBURG - Willem II - Heerenveen , koning Willem II stadion, 16-12-2016. Voetbal, eredivisie voetbal seizoen 2016-2017. Willem II speler Fran Sol hand op hart en Willem II logo.

TILBURG – Willem II – Heerenveen , koning Willem II stadion, 16-12-2016. Voetbal, eredivisie voetbal seizoen 2016-2017. Willem II speler Fran Sol hand op hart en Willem II logo.