TILBURG 14 april 2016,

Terwijl buiten hard wordt gewerkt aan de realisatie van het hebride voetbalveld geeft bestuurslid Aura Laumen in de kantine van LONGA tekst en uitleg aan de sportieve senioren die aanwezig waren om het eerste partijtje wandelvoetbal 60+ te beleven.

Wandelvoetbal, bij TSV Longa vond vandaag de unieke aftrap plaats. Het is voetbal maar er mag niet gerend worden en er mogen ook geen slidings worden gemaakt. Wandelvoetbal wordt steeds populairder en is speciaal bedacht voor 60-plussers. Ook in Tilburg kunnen 60-plussers bewijzen dat ze nog best hun mannetje staan op het veld.
Vanaf vandaag komen ouderen wekelijks samen bij voetbalvereniging TSV LONGA aan de Spoordijk in TILBURG om een potje te voetballen. Ook al zijn de mannen op leeftijd, ze zijn nog steeds bloedfanatiek. “Het is heerlijk om een balletje te trappen. Goed om in beweging te blijven anders roest je vast.” De trainer staat te glunderen. Hij moet af en toe corrigeren als de ouderen het toch op een sprinten zetten. “Vooral in het begin moet je ze een beetje temperen. Maar uiteindelijk is het nog best zwaar. Vergis je niet. Als je naar een bal wandelt is ie al weg voordat je erbij bent.”

Het Wandelvoetbal wordt steeds populairder in Nederland. Al op vele plekken in Nederland wordt de sport beoefend. Nu dus ook in Tilburg. iedere 60-plusser is welkom. Meldt je aan voor een proeftraining en kom samen Wandelvoetballen.

Bel met TSV LONGA, contactpersoon Richard Bosch, 06-30144123 of per e-mail: info@tsvlonga.nl.

Klik op de eerste foto om de serie in een slide-show te bekijken;