Op zaterdag 25 en zondag 26 juni vindt op sportpark De Rauwbraken in Berkel-Enschot voor de elfde keer het handbaltoernooi om de Kraacht Kup plaats bij handbalvereniging White Demons. Dit toernooi met deelnemers uit heel Nederland wordt georganiseerd met het motto: sportieve vriendschap. Dit jaar nemen maar liefst 121 teams deel. Dat betekent dat ongeveer 1.000 handballers in actie komen.
Aan de jeugddag op zaterdag doen 50 teams mee (van de gemengde F-jeugd tot en met de B-teams bij de jongens en meiden). Aan het toernooi voor A-jeugd en senioren op zondag nemen 39 teams deel. Beide dagen beginnen om 10.00 uur en eindigen omstreeks 16.00 uur. Voor het beachhandbaltoernooi, dat zaterdagmiddag om 15.00 uur begint en tot 21.30 uur doorloopt, hebben zich 32 teams ingeschreven.
Het unieke aan dit toernooi om de Kraacht Kup is de shoot-out-competitie na afloop van iedere wedstrijd. Een shoot-out is een 1 tegen 1 duel tussen veldspeler en keeper. De veldspeler loopt aan vanaf de middenlijn en schiet voordat zij/hij de vrije worp cirkel (9-meter) betreedt. Zo blijven de wedstrijden tot het laatst spannend, want de score van de shoot-out telt mee in de eindstand.
Het toernooi om de Kraacht Kup is voor iedereen een mooie gelegenheid om kennis te maken met de handbalsport en de vereniging White Demons in het bijzonder. Zowel bij de senioren als bij de jeugd is ruimte voor nieuwe leden. Kom gerust een kijkje nemen! Meer informatie over het toernooi is te vinden via www.kraachtkup.nl.

Foto; De jeugdteams die in 2015 deelnamen aan de Kraacht Kup