Voor de tweede maal heeft Roef! een Europees Kampioenschap Little League Juniors georganiseerd. Onder verantwoordelijkheid van stichting BS4All en met hulp van vele vrijwilligers, waaronder leden, ex-leden en niet leden van Roef! werd het toernooi een groot succes.

In 2016 waren de Seniors in Moergestel te gast. Dit jaar waren het de softbalsters uit de Juniors klasse. Het toernooi ging zeer gelijk op: 3 teams wisten 2 wedstrijden in de pouleronde te winnen. In de finale ging het – net als bij het Seniors toernooi in Breda, dat gelijktijdig plaatsvond – tussen Tsjechië en Nederland. De Juniors wonnen na reguliere speeltijd met 4-2.

Ook bij Jeka in Breda trok de Nederlandse ploeg aan het langste eind. De finale kon na 5 innings niet uitgespeeld worden, waardoor de South West Thunders met 11-9 wonnen. Dit was bijzonder zuur voor de Tsjechen omdat zij na een 11-2 achterstand aardig waren teruggekomen. Brabant Bandits eindigde op de 3e plaats bij de Seniors en 4e plek bij de Juniors.

Nattigheid
Op donderdag moest het softbalveld speelbaar worden gemaakt nadat een flinke hoosbui de locatie teisterde. Vele handen maakten licht werk en zo werd zo’n 2,5 kuub water in korte tijd van het veld verwijderd. Voor de rest van het toernooi waren de weergoden mild gestemd: zondag kende locatie Moergestel wat tegenslag, echter deze viel in het niet bij de plensbuien, die Jeka te verwerken kreeg.

Zo wordt nu al twee jaar achtereen aangetoond dat onze Brabantse clubs niet alleen op het NK, maar ook op meerdere EK’s een rol spelen! Niet alleen op sportief vlak maar ook organisatorisch.  Veel dank daarom voor de geweldige inzet in de kantine en op de overnachtingslocatie. Aan de ground crew, de fotograaf, Mark Cooke en begeleiding voor de softballclinic, de toernooiorganisatie, scoorders, announcers, umpires en iedereen die we vergeten te noemen.

Bron: Roef!

image001-2