Wijkbewoners en vluchtelingen samen aan de bal

Op zondag 20 december 2015 zal er een sportdag plaatsvinden in de wijk Fatima in Tilburg. Deze sportdag is speciaal voor de buurtbewoners en voor de vluchtelingen die als nieuwe bewoners vanaf 4 december 2015 in St. Jozefzorg komen wonen.

De sportdag wordt georganiseerd door dertien sportverenigingen uit de stad. Vrijwilligers van de clubs organiseren sportieve ontmoetingen tussen oude en nieuwe buurtbewoners. Plezier staat voorop, maar de dag zal zeker bijdragen aan de leefbaarheid en sfeer in de wijk. De sportdag wordt begeleid door twee SPECO studenten van de Fontys Economisch Hogeschool Tilburg.

‘Met het evenement hopen we mensen bij elkaar te brengen en een leuke sportieve dag te organiseren. Zo kunnen we tijdens onze studie sportmarketing maatschappelijk betrokken bezig zijn en iets voor de wijk betekenen’, aldus Lars Klessens.

Op de sportdag kunnen wijkbewoners geheel gratis met een clinic, wedstrijd of workshop deelnemen aan de volgende sporten; Wielrennen/BMX, Atletiek & Hardlopen, Volleybal, Taekwondo, Basketbal, Dammen, Roeien, Rugby, Turnen, Triatlon, Voetbal. De activiteiten vinden plaats van 12.00 tot 17.00 uur op verschillende locaties in de wijk. De dag start om 12.00 uur met een opening in het wijkcentrum Koningshoevenaan de Kruisvaardersstraat 32.

De sportclubs zamelen de komende weken sportkleding en sportmaterialen in die ingezet worden op de sportdag. Tilburgers die sportkleding (jong gebruikt en gedragen zijn) willen doneren, kunnen dit bij Portagora aan de Goirkestraat133 afgeven.

Mocht je het initiatief willen ondersteunen, mee willen doen aan de sportdag of vrijwilliger zijn? Stuur dan een mail naar het volgende e-mailadres: sportdagfatima@hotmail.com