Na de succesvolle eerste editie in november organiseert team Verenigingsondersteuning op vrijdagavond 11 maart voor de tweede maal een Sportcafé.

Hoofdgast van dit Sportcafé is Erben Wennemars. Erben Wennemars (1975) is tweevoudig wereldkampioen sprint, meervoudig wereldkampioen op de 1000 meter, 1500 meter en ploegenachtervolging én hij won twee bronzen medailles op de Olympische Spelen van Turijn in 2006. Tegenwoordig is hij bekend als televisiepersoonlijkheid, en nog altijd zéér actief binnen de sport. Zo is hij o.a. maatschappelijk ambassadeur van PEC Zwolle, nauw betrokken geweest bij de NOC*NSF campagne “Laat je sportclub niet in z’n hemd staan” en is hij onlangs benoemd als ambassadeur voor de Gezonde Sportkantine, een initiatief van Jongeren Op Gezond Gewicht. Vanuit deze laatste rol is hij door team Verenigingsondersteuning uitgenodigd om invulling te geven aan het programma van dit Sportcafé.

Erben zal de bezoekers, op zijn eigen inspirerende wijze, meenemen in het verhaal van zijn carrière waarbij hij de vertaalslag zal maken richting het verenigingsleven. “De gezonde sportvereniging” en “waardering van vrijwilligers” hebben Erben’s extra aandacht en zullen een prominente plek krijgen in dit Sportcafé. Daarnaast is er voldoende ruimte om met collega bestuurders en verenigingsondersteuners te sparren over andere thema’s en vraagstukken die spelen binnen de vereniging. Dit alles onder het genot van een hapje en drankje.

Schaatsclinic
Voorafgaand aan het Sportcafé zal Erben een schaatsclinic verzorgen van 18:30 uur tot 19:30 uur op de Ireen Wüst IJsbaan. Deze clinic is speciaal voor de bestuurders en commissieleden die deelnemen aan het Sportcafé. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor deze clinic, geef je dus z.s.m. op.

Aanmelden voor het Sportcafé kan door een mail te sturen naar Robert Barclay: robert.barclay@tilburg.nl. Geef hierbij aan of je ook wilt deelnemen aan de schaatsclinic.
Zowel het Sportcafé als de schaatsclinic zijn gratis toegankelijk voor bestuurders en commissieleden van de Tilburgse sportverenigingen.

Voor wie? Bestuurders en commissieleden van Tilburgse sportverenigingen
Datum: Vrijdag 11 maart
Locatie: Après ski café van de Ireen Wüst IJsbaan.