Een hele middag fietsen in een bizar mooie omgeving. Dat is mogelijk op zondagmiddag 14 oktober. In restaurant EVE in de Tilburgse Spoorzone kan je weer spinnen voor het goede doel. En deze allerlaatste TilburgSpint belooft een bijzondere editie te worden.

We spaken organisator Ben Smit op de locatie waar het zondag allemaal gaat gebeuren. ‘We hebben traditiegetrouw weer een mooi goed doel gevonden voor TilburgSpint. Voor het tweede jaar op rij is dat ‘Zero Hunger Games’, het tweede doel van de zeventien Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. De opbrengst van het evenement wordt gedoneerd aan het World Food Programme (WFP), een grote humanitaire organisatie, die wereldwijd tegen honger strijdt. Voor iedere gedoneerde € 0,20 verschaft het World Food Programme één maaltijd aan een kind in hongersnood. Voor € 40,- voedt het World Food Programme een kind een jaar lang.’

Acht jaar spinnen voor het goede doel
De afgelopen jaren trok het evenement al vele honderden spinners. ‘In 2009 fietsten 300 spinners in het Poppodium 013 voor de Johan Stekelenburg Stichting. In het jaar 2010, 2011 en 2012 werd met 180 spinners in Jack’s Casino en tweemaal 300 spinners in de Euroscoop en Koepelhal voor het Verbeeten Instituut gefietst. De afgelopen twee jaar werd voor het Inloophuis Midden Brabant gespind, samen met 200 fietsers in Poppodium 013 en afgelopen jaar 180 fietsers in de MIDI.’

Food Fair
Rondom de draaischijf buiten de polygonale loods van EVE strijkt een Food Fair neer. De Food Fair is gericht op gezonde voeding en streekproducten van lokale voedselproducenten. Een bijzondere gelegenheid om kennis te maken met gezonde streekproducten die Tilburg rijk is.

Aanmelden
Er zijn nog enkele van de 110 fietsen beschikbaar. Reserveer dus snel jouw fiets via: https://shop.tilburgspint.nl

TilburgSpint vindt plaats van 14:00 – 18:00 uur. De Food Fair start al om 12:00 uur en is om 17:00 uur afgelopen. De toegang is gratis.