Van 2 tot en met 12 augustus vinden in Chiba, Japan de wereldkampioenschappen softbal plaats. Namens Roef! uit Moergestel zijn Wies Ligtvoet, Marjolein Merkx en Damishah Charles in de nationale selectieopgenomen. Team Kingdom of the Netherlands, zoals Nederland officieel heet, is Europees kampioen en zal in Japan proberen om de historische vierde plaats uit 2016 te overtreffen.

Aan het WK doen 16 landen mee. Namens Europa hebben Nederland, Italië en Groot-Brittannië zich geplaatst. Gedoodverfde favoriet voor de titel is tienvoudig wereldkampioen Verenigde Staten. De winnaar van het toernooi plaatst zich automatisch voor de Olympische Spelen van 2020.

De openingswedstrijd tegen Puerto Rico verloor Nederland helaas nipt met 6-5, maar van Nieuw-Zeeland werd met ruime cijfers gewonnen (10-5). Titelfavoriet Amerika bleek een ruime maat te groot (11-0) en ook de pot tegen Filipijnen ging naar de tegenpartij (5-4). Maar van Taiwan werd zojuist met 6-5 gewonnen. Hierna speelt Nederland in de poule nog tegen Mexico en Zuid-Afrika. Daarna volgen play-offs.

Wil je het WK live volgen, kijk dan op: https://www.knbsb.nl/nl/news/wk-softbal-live-uitgezonden-138/. Het laatste nieuws vind je op: https://www.softbalsite.com/evenementen/wk-dames-2018/

Door: Theo van Etten