ContourdeTwern biedt beweeglessen aan voor mensen met een chronische aandoening zoals reuma, COPD, diabetes, artrose etc. Tijdens de lessen worden op een verantwoorde manier oefeningen gegeven gericht op het verbeteren van uw conditie en het stimuleren van een actieve leefstijl. Doel van de lessen: verbeteren van het uithoudingsvermogen, de beweeglijkheid/lenigheid, het coördinatievermogen/balans en het versterken van de spieren. Daarnaast wordt er aandacht geschonken aan ontspanning en mindfulness.  Dit alles in een rustige, gezellige sfeer, waarbij het accent ligt op plezierig en verantwoord bewegen. De oefenstof wordt gevarieerd door het gebruik van muziek en materialen en zodanig gedifferentieerd dat iedereen op zijn eigen niveau mee kan doen. De beweeglessen staan onder leiding van een fysiotherapeut.

Niet alleen het bewegen tijdens de les is belangrijk, ook het bewust maken van de deelnemers dat een actieve leefstijl goed voor hen is en wat ze daar zelf aan kunnen bijdragen is een onderwerp dat regelmatig ter sprake komt.

Na de les is er tijd om samen een kopje koffie of thee te drinken. Het sociale aspect tijdens en na de les is voor de groep (lotgenoten) ook een belangrijke  reden om aan de Special Gym mee te doen. Ervaringen worden gedeeld, samen wordt er gewandeld tijdens de TTM en tips om met de beperkingen van de eigen aandoening om te gaan worden uitgewisseld.

Als u belangstelling hebt, kunt u altijd een gratis proefles komen volgen!

Waar: MFA het Spoor, Schaepmanstraat 36, Tilburg

Wanneer: Dinsdag 10.45-11.45 uur

Kosten: € 3,85 per les

Voor wie: mensen met een chronische aandoening

Meer informatie en opgeven bij:

Mieke Couwenberg, T: 06 10840482  E: mieke.couwenberg@tilburg.nl

Klik voor een fotoslide-presentatie op de eerste foto.

Meer foto’s betreft dit onderwerp op: FBTD.nl