Wakker worden met een pijnlijke rug, een zeurend gevoel in uw onder- of bovenrug. Of het ‘schiet er zomaar in’ bij een plotselinge beweging. Herkent u dat? Dan is het hoog tijd voor een bezoek aan de (sport)fysiotherapeut.

Meer dan 70% van de mensen boven de 50 jaar heeft weleens last van rugklachten. Een deel daarvan ervaart regelmatig pijn en bij sommigen zijn de rugklachten zelfs chronisch. In de meeste gevallen kan dit euvel echter prima verholpen worden. Enige begeleiding daarbij is niet alleen handig, maar vaak ook noodzakelijk.

Eric van Berkel, fysiotherapeut bij Sportinstituut Ooms: ‘Mensen hebben vaak het idee dat ze ermee moeten leren leven. Of dat er iets kapot is in hun rug. Maar de meeste mensen hebben juist baat bij een goede behandeling. En na een tijdje houden ze hun rug zelf onder controle door de juiste oefeningen te doen.’

Rugklachtenbegeleidingsprogramma
Sportinstituut Ooms heeft met Eric een eigen fysiotherapeut in huis die niet alleen de juiste diagnose stelt, maar die je ook begeleidt om je rug weer gezond te maken én te houden. Na een intake wordt een behandelplan opgesteld. Soms kan dat inhouden dat de rug eerst behandeld moet worden, in een ander geval kan direct gestart worden met oefeningen. Het basisprogramma beslaat een periode van 6 weken. Zowel de intake, behandeling als oefenprogramma vinden plaats op één locatie, voor de patiënt wel zo handig.

Eric: ‘Het doel is om de rug sterker te maken, waardoor klachten worden voorkomen. Zodat je weer zonder problemen in de tuin kunt werken of kunt sporten. Ons programma richt zich op de balans tussen belastbaarheid en belasting. Door de juiste oefeningen te doen word je rug sterker en stabieler. Binnen dit programma word je door ons begeleid, zodat je later zelfstandig je oefeningen kunt doen. Yoga of Pilates zijn hier zeer geschikte vormen voor, net als balans- en krachtoefeningen.’

Speciaal aanbod
Voor iedereen die weleens kampt met rugproblemen biedt Sportinstituut Ooms een speciaal programma aan. Gedurende 6 weken word je na een intake en diagnose intensief begeleid om je rug sterker te maken. Daarbij kun je onbeperkt gebruik maken van de faciliteiten van de sportschool. Het totale pakket kost € 59,00. Eventuele behandelkosten zijn daarbij niet inbegrepen, maar die worden meestal vergoed door je verzekeraar (check de polisvoorwaarden).

Heb je interesse? Meld je dan aan via een van onderstaande kanalen:

Facebook: https://www.facebook.com/SportinstituutOomsNoord/

Website: https://www.sportoomsnoord.nl/over-sportinstituut-noord/contact/

Telefoon: 013 – 303 22 85