Twee wedstrijden voor het einde van de competitie lijkt het kampioenschap voor Volley Tilburg in de eerste divisie nog ver weg. In de afgelopen topper tegen Ledub deden twee nipt verloren sets hen de das om. In de daaropvolgende beslissende vijfde set kwam de Tilburgse formatie niet echt meer in de wedstrijd en verloor met 2-3 (25-22, 25-21, 25-27, 24-26 en 10-15).

De eerste twee sets werden nog overtuigend gewonnen door Volley Tilburg. Ondanks de sterke servicedruk van Ledub kwamen de Tilburgsen als winnaars uit de strijd. De derde en vierde set kenmerkten zich door lange rally’s waarbij aan beide zijden van het net prima werd verdedigd. Dit keer was het de ploeg uit Budel die met beide sets aan de haal ging.

Blijkbaar had Volley Tilburg alles gegeven. De ploeg was niet meer bij machte om de 0-6 achterstand in de vijfde set goed te maken en moest ook deze aan de gasten laten. Volley Tilburg heeft nu nog twee wedstrijden om het seizoen met succes af te sluiten. De eerste staat gepland op 7 april, uit bij Vollingo.

Door: Theo van Etten (bron: Volley Tilburg)