Afgelopen zaterdag leed het eerste damesteam van Volley Tilburg een gevoelige nederlaag tegen Sliedrecht Sport. In een matige wedstrijd werd het 3-1 na setstanden van 22-25, 25-23, 25-10 en 25-12.

Na het nipte thuisverlies tegen Sliedrecht Sport in de eerste seizoenshelft hadden de dames van Volley Tilburg iets recht te zetten. De uitwedstrijd van afgelopen zaterdag 27 januari stond dan ook in het teken van revanche én behoud van de koppositie in de eerste divisie.

Volley Tilburg ging goed van start. Na een gelijk opgaande strijd trokken de Tilburgers de eerste set naar zich toe. De tweede set kenmerkte zich door lange rally’s waarbij beide teams series van punten aan elkaar regen. Dit keer was het de thuisploeg die aan het langste eind trok.

Sliedrecht trok vervolgens sterk door in de derde set. Daarbij werd slim gebruik gemaakt van een ogenschijnlijk uitgeblust Volley Tilburg. Deze klap kwamen de dames uit Tilburg niet meer te boven: de vierde set was bijna een kopie van de derde.

Knallen
Spelverdeelster Aukje van Loon: ‘Dit was zeker niet onze beste wedstrijd maar volgende week gaan we knallen tegen Scylla.’ Die wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 3 februari in de Tilburgse topspothal T-Kwadraat. Aanvang 20.00 uur.

Door: Theo van Etten (bron: Volley Tilburg)