Tilburg 5 mei 2015,

Terwijl met vlagen het weer flink parten speelde op het Pieter Vreedeplein, heeft een ruim 150 tal jongeren deelgenomen aan de nationale straatvoetbaldag. De organisatie spreekt over een geslaagde sfeer- en vreugdevolle dag, die mede tot stand is gekomen met een groot aantal vrijwilligers, en de komst van Edgar Davids.

De deelnemende teams waren in aanmerking gekomen om op deze dag te komen spelen, door zich te kwalificeren uit de in april gehouden voorrondes in hun wijk. Dit wijkt af van voorgaande jaren, toen konden de teams zich op de wedstrijd dag gewoon meldden. Uit iedere wijk werden de twee beste teams afgevaardigd naar dit evenement, en van elk team waren twee deelnemers ’s morgens vroeg om acht uur al aanwezig om het plein speelklaar te maken.

In de categorie 13-15 jaar konden in verband met het weer niet alle wedstrijden gespeeld worden, daarom is er in deze groep nog geen winnaar bekent. Deze wedstrijden worden op korte termijn ingehaald. In de groep 16+ is het team van buurtjongeren werk R-Newt winnaar geworden. Ruben Kuypers, 11 jaar, en Hamza 24 jaar, wonnen met hooghouden twee kaarten voor de wedstrijd van aanstaande zondag, Willem II – ADO den Haag.

Klik op de eerste foto om de serie in een slide-show te bekijken.