Drunen, 18 maart 2018 – In de schaduw van het hoofdnummer van de Drunense Duinenloop won de Tilburgse atlete Sara van Grunsven (Tilburg Road Runners) met overmacht de 10 kilometer in een tijd van 38 minuten en 24 seconden.

Een felle koude oostenwind teisterde de 37ste editie van de Loonse en Drunense Duinenloop, een halve marathonwedstrijd waarvan de start en finish in de dorpskom van Drunen liggen. Nooit eerder in de geschiedenis van deze wegwedstrijd was het zo koud. Ondanks die winterse omstandigheden wisten de winnaars overall mooie eindtijden te realiseren. Colin Beekers finishte in 1 uur, 8 minuten en 41 seconden en Ingrid Versteegh had 1 uur, 21 minuten  en 11 seconden nodig om de 21,1 kilometer te voltooien.

De Tilburgse atleet Jop van der Steen won de wedstrijd bij de senioren, voor Dennis de Freytas. De laatste won vorig weekend  nog de AttilaRun. Koos Verweij van DAK won zijn thuiswedstrijd bij de Masters 45, terwijl zijn clubgenote Ciska Hensen de overwinning in haar leeftijdscategorie voor zich opeiste, voor haar Tilburgse teamgenote Loes Verstappen.

Na deze vierde wedstrijd in het 013-road-circuit staat Veronique van der Hijden  (Spiridon) op de eerste plaats bij de Dames senioren. Bij de mannen senioren bezet Robbert van de Wouw (Parcival) de eerste plaats. De eerstvolgende race van het 013-regelmatigheidscriterium is op 31 maart in Oosterhout, waar Scorpio de organisatie van het ‘Rondje Vrachelen’ in handen heeft.