Ivy van den Heuvel beloofde zaterdag al meer contractverlengingen en de Tilburgse captain krijgt gelijk. Zowel Ruud Leeuwesteijn als Alexey Loginov verlengde zijn verblijf in de Kruikenstad met ten minste één jaar.

Elk jaar vist Tilburg Trappers in de grote spelersvijver naar goede imports. De meesten blijven vaak één seizoen of worden zelfs tijdens de ijshockeyjaargang alweer ingeruild voor een ander. Russische ijshockeyers zijn schaars in de bijna 80-jarige historie van de drievoudig Oberliga kampioen. Na Igor Akulinin (van 1992 tot 1994) en Stanislav Nazarov (2001-2012) is Alexey Loginov de derde Rus.

RUSSISCHE NEDERLANDER

Acht jaar geleden kwam Alexey Loginov, samen met zijn moeder, vanuit Saratov (Rusland) naar Nederland. ‘Logi’ meldde zich vervolgens aan bij Trappers, waar zijn talent al heel snel werd onderkend. Niet alleen in Tilburg want na een oefenduel in Herne vroeg toenmalig Füchse Duisburg coach Frank Petrozza zich hardop of wie die nummer 7 in de Trappers defensie was?

Na de ijshockeyjaargang 2014-2015 vond de Rus onderdak in zijn vaderland. Hij verdedigde de kleuren voor Zauralie Kurgan dat uitkomt op het tweede niveau in Rusland. In 35 duels was Loginov goed voor 5 punten. Twee jaar geleden keerde de defenseman, die een voortreffelijke schaatstechniek, prima overzicht en een goed schot aan elkaar paart, terug in de Kruikenstad. In afwachting van zijn Nederlands paspoort speelde hij in het BeNe-league team. Vorig seizoen tekende de 25-jarige verdediger voor vijf goals en 28 punten in 54 wedstrijden.

GOALIETANDEM

Net zoals afgelopen jaar vormt Ruud Leeuwesteijn samen met Ian Meierdres het keepersduo in Tilburg. De 21-jarige Dordtenaar begon zijn loopbaan in zijn geboortestad. Na wat omzwervingen streek Ruud in 2015 in IJssportcentrum Stappegoor neer. In zijn eerste seizoen acteerde hij veelal als goalie in het BeNe-league team van Trappers, maar sindsdien is hij de vaste stand-in voor Ian Meierdres.

Veelvuldig gaf coach Bo Subr zijn jonge doelman de kans zich in de kijker te spelen. Leeuwesteijn kweet zich prima van zijn taak. Hij won alle 14 duels die hij startte, incasseerde 34 tegendoelpunten (een goals-against-average van 2.50) en had een save-percentage van 87.3. Daarmee bezette Ruud de vierde plaats op de overall goalie ranglijst gedurende het reguliere seizoen.