Dit weekend vond de Run-Bike-Run Borne plaats onder tropische omstandigheden. Aan deze eerste serieuze wedstrijd na de zomervakantie namen ook een aantal leden van het RTC Tilburg deel aan de strijd over 6,7km hardlopen, 30km wielrennen en 4,9km hardlopen.

Vanaf eind juni, de laatste competitiewedstrijd, hebben de RTC atleten de tijd gebruikt om een trainingsblok af te werken en aan enkele recreatieve wedstrijden deel te nemen. Zo deed Alexander Picard wedstrijden in Loenhout (1e), Herenthals (3e) en Biest-Houtakker (PR op 10km), trainde hij op snelheid en lette extra op zijn voeding zodat hij helemaal klaar was voor de wedstrijden van dit laatste deel van het seizoen.

Als oud winnaar van de afgelopen 2 jaren bestond voor Alexander Picard de RBR Borne dan ook de wens om de trilogie te voltooien. Stein Posthuma, net als Alexander trainend bij het RTC Tilburg onder Armand van der Smissen, was echter niet van plan zich hier zonder strijd bij neer te leggen.

Ondanks een behoudende start vanwege de hitte leidden de twee heren van RTC Tilburg al snel de wedstrijd. Ook bij het fietsen waren de heren aan elkaar gewaagd en zelfs opzettelijke tempowisselingen konden geen groot gat slaan. Alexander bereikte als eerste de 2e wissel en sprong als eerste van zijn fiets in zijn loopschoenen. Stein haalde hem na een paar honderd meter in de 2e run weer in, maar moest uiteindelijk toch Alexander weer laten passeren. Alexander Picard won daarmee voor de 3e keer op rij deze wedstrijd in een snelle tijd, slechts 8 seconden boven het parcoursrecord dat sinds 2004 in handen is van trainer Armand van der Smissen.

De atleten van het RTC maken zich nu op voor de volgende wedstrijden: Volgende week is de laatste wedstrijd uit de RBR series, de team-relay in Enschede, waarna de pijlen op het NK in Spijkenisse (oktober) worden gericht. Stein Posthuma zal daarin zeker voor de revanche willen gaan.