In Enschede vond afgelopen weekend de 4e wedstrijd van de Run Bike Run Series plaats. Een competitie van 6 wedstrijden waarin teams van 4 personen strijden om de winst. Elke wedstrijd heeft een andere format. De wedstrijd in Enschede was een Team Time Trial (ploegentijdrit) over 2,5km hardlopen, 20km wielrennen en ten slotte 5km hardlopen.

Het team Unltd (Unlimited) waarvoor RTC-atleten Stein Posthuma en Alexander Picard uitkomen streed mee in de voorste regionen. Zij startten hun eerste run van 2,5km erg snel. Verloren vervolgens iets tijd tijdens de wissel van het lopen naar het fietsen. Maar herstelden dit en fietsten hard. Zo hard dat ze onderweg 1 teamgenoot verloren en met 3 personen verder moesten. (Teams mogen onderweg iemand verliezen. De tijd van het derde teamlid dat over de finish komt telt als eindtijd voor het team.) Ze behaalden uiteindelijk een tweede fietstijd en wisten de 2e run na een rustig begin door het plaatsen van een eindsprint tijdens de laatste 1,5km van de wedstrijd een fraaie 2e plaats binnen te halen.

Juul van de Kruijs, RTC-er en student aan Tilburg University, deed tijdens het fietsen veel kopwerk voor zijn team. Zij finishten uiteindelijk als 5e.

Foto: Podium heren met op de 2e plaats team Unltd met van het RTC Tilburg Stein Posthuma (2e van rechts) en Alexander Picard (links)