Zondag 5 maart vond het jaarlijks terugkerende Vakantietoernooi Zwemmen plaats. Dit zwemtoernooi is voor kinderen uit het basisonderwijs (groep 4 t/m 8). In Sportcomplex Drieburcht streden 320 kinderen van 35 verschillende scholen binnen de Gemeente Tilburg om de felbegeerde medailles. Onder luide aanmoediging van het publiek, de begeleiders en de medezwemmers deed iedereen zijn uiterste best. Na elke zwemserie was het wachten op het moment dat de snelsten benoemd werden en de prijs in ontvangst konden nemen.
De dag was verdeeld in vier verschillende rondes. In de eerste ronde zwommen alle kinderen uit groep 4 tegen elkaar. Daarna alle kinderen uit groep 5, vervolgens de kinderen uit groep 6 en tot slot de kinderen uit zowel groep 7 als groep 8. Per ronde waren er vier categorieën: wedstrijdzwemmen jongens, wedstrijdzwemmen meisjes, recreanten jongens en recreanten meisjes.

Diverse zwemtechnieken
Iedereen zwom drie verschillende afstanden: 25 meter rugcrawl, 25 meter schoolslag en 25 meter vrije slag. Alle gezwommen tijden werden per persoon bij elkaar opgeteld. Degene met de snelste tijd was de winnaar in zijn/haar categorie. Daarnaast was elke school vrij om zich in te schrijven voor de estafette van 4 x 25 meter vrije slag. Dit estafetteteam mocht bestaan uit jongens en meisjes en ook hier werd de snelst gezwommen tijd beloond met de 1e prijs. De resultaten van de kinderen worden per school nog bij elkaar opgeteld. De beste scholen zullen worden afgevaardigd naar de regionale kampioenschappen.

Mooie samenwerking
De afdeling Sportstimulering van het Sportbedrijf (gemeente Tilburg) organiseerde dit toernooi samen met zwemvereniging TRB-RES. Dit is al jarenlang een succesvolle samenwerking waarbij veel kinderen het plezier van zwemmen kunnen ervaren. Zowel bij de Tilburgse zwemschool als bij zwemvereniging TRB-RES kunnen kinderen hun zwemdiploma behalen volgens de lesmethode van de KNZB.
De afdeling Sportstimulering van het Sportbedrijf organiseert gedurende het schooljaar diverse Vakantietoernooien waarbij veel samengewerkt wordt met andere partijen. Het volgende toernooi op de agenda is het veldvoetbaltoernooi in de eerste week van de meivakantie. Ook dan zullen vele basisschoolkinderen weer deelnemen.

Klik op de eerste foto om de serie in een slede-show te bekijken.