Tilburg 22 mei 2016,

Om 12.00 uur precies klonk op 22 mei het startschot van de tweede editie van de 5 Mijl van Tilburg. Het evenement kent sinds 2015 een vaste plek op de hardloopkalender. Met een deelnemersgroei van meer dan 50% kende de 5 Mijl een succesvolle tweede editie. Winnaar van de 5 Mijl (omgerekend 8,05 km) werd Jop van der Steen (22). De Tilburger finishte in een snelle tijd van: 25.25. Bij de vrouwen won Merel de Knegt (37) uit Tilburg in een tijd van 28.58.

Vernieuwd parcours
Het parcours had dit jaar een upgrade gekregen om het nog aantrekkelijker te maken voor lopers en toeschouwers. Vanaf de start op de Campenhoefdreef volgde de route naar het centrum om via de Oude Markt en de Stadhuisstraat te finishen op het gezellige Willemsplein.

Start op de Campenhoefdreef
Vanaf 10:15 uur druppelden de eerste lopers Sporthal Dongewijk binnen met startnummers, speldjes, tijgerbalsem en drankflesjes als belangrijkste onderwerpen van gesprek. Bij de start op de Campenhoefdreef maakten sporthorloges op het laatste moment connectie met de satellieten en werden de kuiten nog eens opgerekt. De voorspelde onweersbuien bleven Tilburg bespaard: droog, een matige wind en graad of 15. Om 12:00 uur klonk het startschot en begonnen de ruim 1.500 deelnemers u tocht richting het centrum.

Drukke finish in het centrum
Op de Oude Markt en de Stadhuisstraat was het dringen geblazen langs het parcours. Papa’s, mama’s, vriend, vrouw: rijen dik werden de finishers aangemoedigd om er een laatste sprint uit te persen. Het sfeertje zat er goed in met fijne muziek en veel blije gezichten. Trots kregen de helden een verdiende medaille uitgereikt van de tientallen vrijwilligers. Na afloop lopen twee vrouwen voldaan naar huis: ‘dit gaan we volgend jaar weer doen!’

Uitslagen
Klik hier voor alle uitslagen.

Heren
Plaats Naam Tijd
1 Jop van der Steen 25.25
2 Luuk Maas 25.45
3 Lauran Beijens 26.04

Dames
Plaats Naam Tijd
1 Merel de Knegt 28.58
2 Femke van Hest 29.53
3 Hilde Gilissen 31.22

Klik op de eerste foto om de serie in een slide-show te bekijken;